söndag 18 januari 2009

Tranås

Helgen innebar en resa till Tranås. Där vi installerade oss på Hotell Åberg på storgatan. Inte det mest serviceinriktade hotellet jag bott på i mina dagar. Eftersom Tranås inte är en superstor metropol, och särskilt inte helgen innan löning i januari, så vi var de enda gästerna på bygget. Så frukosten stod färdig i vår minibar, från fredag eftermiddag/kväll tills lördag morgon. Inte superbt god men inte heller hemsk, men väldigt snålt tilltagen och tråkig. Positivt var att vi inte behövde gå upp tidigt och passa tiden utan vi kunde ligga kvar i sängen tills kl 10.

På fredagskvällen begav vi oss ut på byn för att ta en öl, och det var inte direkt att välja och vraka mellan ställena. Så vi hamnade på det enda stället jag stött på där man måste vara medlem för att få dricka öl och umgås, Fish & Ale. Men det var ju som sagt helgen innan löning, så det var inte fullt på långa vägar, så självklart fick vi komma in och se oss omkring och dricka lite öl och sen bestämma om vi ville bli medlemmar nästa gång. Men jag tror inte vi har vägarna förbi Tranås så ofta.

Syftet med vår Tranås tripp var Sabinas 40-års firande. Det blev en trevlig tillställning med smarrig mat i överflöd, temat var Mexikanskt, så ölen var Corona, vinet var rött och maten var enchiladas, chili con carne och nachos. De är en stor familj, så vi var 18 kring bordet. Vi kände oss särskilt utvalda som enda vänner till födesledagsbarnet.
Dennis och jag vandrade tillbaka mot hotellet kring ett på natten. Imorse fick vi frukostbuffé, något trevligare än frukosten på rummet,fast vi var ju tvugna att kliva upp kl 8.

På lördagen fick vi även sightseeing av Tranås med Pernilla och Amanda, med bilen, vilket var tur eftersom det var kallt och blåsigt. Tranås är en liten stad, som fortfarande har söndagsstängt och allting stänger kl 14 på lördagarna. Men det är ju lätt att hitta. =)

På vägen hem idag passade vi på att köra in via Linköping och stannade på lunch hos svärmor, supergod mat och trevligt att träffas.
Väl i bilen på väg hem somnade jag gott och sov minst en timme, stackars Dennis fick köra ensam och ha det trist, men jag var så slutkörd.

Nu ska det bli skönt att krypa ner i egna sängen och sova 8 timmar innan en ny arbetsvecka börjar. Imorgon blir det spinning och core, nice med lite träning.

Sov gott!

Inga kommentarer: