söndag 23 augusti 2009

Biltrubbel

Igår skulle jag och Dennis hem till Anna och Danne i Västerhaninge för att käka lite thaimat och få se hur de bor. Sen är jag självklart nyfiken på att se Annas lilla kula på magen.
Problemet var bara att bilen inte startade i garaget. Totalt stendöd! Efter lite samtal så kom en bärgare med starkablar och manick som sprakade igång bilen. Men 2 gånger i garaget så stendog den igen. Men ut och kör i 30 minuter sa bärgaren, så batteriet laddas ordentligt. Ok, sa vi, perfekt att vi ska ut mot Västerhaninge, så hinner bilen gå varm.
Efter 24 minuters körning så kom vi i en kurva, en påfart mot 90 väg och bilen gick ner i låga varv och dog. Och inte ens då kunde vi starta upp den på nytt. Superkul att sitta mitt i en kurva på 90 väg. =(
Samtal igen till Dennis assistansbolag och efter 10 minuter kommer samma bärgare, denna gång plockar de med sig våran stackars bil. Direkt till verkstaden utan att passera gå...
Så vi som befann oss en liten promenad på 90 väg från Skarpnäck ringde svärfar Peter som kom som en räddande ängel och plockade upp oss.
Middagen i Västerhaninge fick återigen skjutas på framtiden. Klockan hade hunnit bli halv nio innan vi kom till skaprnäck. Pizza och cola blev det i soffan hos Peter och Carina. Det blev en mycket trevlig kväll ändå, trots missöde med bilen.

Idag hoppas vi på en hyrbil, så vi kan ta oss till dopet i Vendelsö kl 13.40. Dennis sitter och ringer till sin assistansfirma nu, för de skulle trolla fram en bil till klockan 12. Håller tummarna för det. =)

Inga kommentarer: