måndag 6 augusti 2007

Islandsresumé

Island var fantastiskt! Vi badade i blå lagunen, och smetade in oss i välgörande lera. Det luktade prutt men ska tydligen vara bra.

Det bästa var nog turridningen på 6-7 timmar som jag och Dennis stack iväg på. Vi red upp på höga branta stigar, upp till en varm bäck där Dennis vågade sig på ett dopp. Vi hade grym utsikt och att klättra upp till häst så pass högt är verkligen något som jag rekommenderar. Även om rumpmusklerna är lite ömma efteråt.


Vi bodde i en stuga på landet i Asofskali ca 2 timmar utanför Reykjavik, en mysig stuga med kossor precis utanför dörren. Kvällarna spenderades i hot potten, med skumpa 2 gånger för att fira mammas 60 års dag.


Vi tog oss ut till Geysir-området och kollade in den aktiva gejsern Strokkur, ca var 5:e minut sprutar det upp ca 20 meter i luften. Coolt! Samma dag var vi även och kollade inte Gullfoss, ett stort vattenfall där man har otroligt vacker utsikt.
Valturen som vi tog sista dagen var lite väl blåsig, kall och vågig för min smak. Det blev ca 3 timmars illamående för att se ryggen på EN val i max 2 sekunder. Men ridturen innan var en upplevelse, i 2 timmar skumpade samtliga i familjen runt på töltande hästar. De var duktiga och klagade inte allt för mycket. Speciellt ska de som det var absolut första gången för ha en eloge.


Fredagens middag avnjöt vi på The Perl/Perlan.

En restaurang med underbar utsikt ovanpå 6 vattentankar, belägen uppe på en höjd. Hela restaurangen snurrar 360 grader på 2 timmar, så under sin 4'a rätters middag så kan man avnjuta hela Reykjavik. De har även sin egna inomhus gejser som har utbrott var 3-4:e minut.
Dagens tips är helt klart: ÅK TILL ISLAND!!!

Inga kommentarer: