onsdag 4 augusti 2010

Finland 2010

Finland var nice. Vi gjorde inte många knop. Sov middag nästan varje dag, sov gott på nätterna och åt en massa god mat. En spontan fika med Dennis barndomskompis blev till middag och helkväll. Väldigt trevligt.
Junia skötte sig exemplariskt, sov för det mesta och när hon var vaken var hon social och glad. Farmor hade vi som barnvakt när vi ville gå och bada eller bara laga mat i 10 minuter utan distraktion.
Jag läste i tidningen idag att det varit action på våran båt. Tydligen hade en ung finne fallit överbord och blivit räddad med livbåt. Detta måste ha hänt ganska precis efter att vi varit ute och kollat in landstället en sista gång. För när vi stod på tax free så skakade båten något kolossalt, så alla glasflaskor klirrade. Men vi märkte inte av någon större oro, och allt verkar ha gått bra.

Vi kom hem till huset vid sju-tiden. Så en halvtimme senare sov vi gott i egna sängen. 3-4 timmar snusade vi alla 3 (4 om vi räknar med katten). Så skönt.
Sen har jag varit lite aktiv, lagat en massa sylt av våra snart övermogna bär i trädgården.

Nu ska jag dra ut Dennis på en promenad, för Junia är något gnällig idag, tror hon saknar den friska luften hon smått på blivit beroende av i Finland.

Inga kommentarer: