tisdag 19 november 2013

Jobbpeppen...

Is that a word? Vet ej!
Hade möte på jobbet med chefen idag. Gick bra! Kände ett sug av att vara tillbaka där. Hade lust att gå och jobba. Sen vet jag att det till stor del beror på att jag är sugen på den sociala delen av arbetet. Samt att jag vill ha friskstämpeln i pannan nu.
Dagen är en bra dag!!

onsdag 13 november 2013

Memory

Jag tror att jag har raderat några månader i minnet. På ett sätt har tiden stannat i minnet av en skrikande grön soffa i ett lunchrum. Har precis klivit av ett plan från Dublin med massor av skoj och upplevelser i bagaget. Men sen stannade livet av. Fast det samtidigt rusade snabbare än någonsin.
Idag vet jag inte vad jag har gjort av den tiden. Kan knappt komma ihåg gårdagen. Hur ska jag då komma ihåg månader?
Dagarna plöjer vidare. Fake it til you make it är mitt motto när jag lämnar hemmet. Tar på mig en social mask och levererar. Sen är energin slut och slitet kostar på.
Men jag räknar ner nu. Snart ska jag leva, på riktigt, utanför min bubbla.

lördag 9 november 2013

Psykbryt

Hmm, jag är inte helt sann tror jag. Har jag precis skällt ut sambon för att han sagt upp spotify premium? PMS, utbränd i huvet eller bara en dålig dag? Jag hoppas (och tror) att vi kommer att skratta åt denna dags psykbryt. Men jag är beroende av att ha kontroll just nu, på det som jag faktiskt kan kontrollera. Och spotify låtlistorna är en av dessa kontrollsaker. Ska nu gå och dra täcket över huvudet och starta om dagen...

fredag 8 november 2013

År 2014 måste ju vara något bra

Natten var orolig, klockan tickade inne i mitt huvud, dottern sov oroligt och ville sova på mina revben för att känslan av trygghet skulle infinna sig. Morgonen blev ruschig, en känsla av stress i en värld av slow motion. Jag kom i tid till mötet, men hann inte med kaffe eller att ta dagens massage på dynan. Först ett samlat samtal med läkaren, hon var fortsättningsvis inne på på att jag inte ska jobba ännu. En del av mig vill ju protestera och försöka förklara min oro inför framtiden. Men samtidigt känner jag det inombords, jag är inte där ännu. Får en fråga om hur jag själv ser på möjligheter till uppgifter på jobbet som jag kan klara av, ehh, ok, inte lätt. Men jag skulle ju gärna mjukstarta och ta hand om röran som jag lämnade, och sen se hur jag klarar att passa tider, vara social och ja (jäklar vad patetiskt det låter). Det "stora" mötet med läkare, sköterska, försäkrinsgkassans ombud och min chef: gick sådär. Verksamhetschefen var återigen strikt, problemorienterad och ffa pengainriktad. Och hade en del, ok två, kommentarer som jag tog illa vid mig av. Men jag var dör, jag var stark och jag klarade det. Arbetspröva, arbetsträna, förebyggande sjukpenning. Massa av information och ord och betyldelser. Summan är att jag inte kommer att jobba under resten av 2013. Så därför har jag nu siktet inställt på ett rejält lyft under år 2014. Då ska jag ha ett golden year! Det ska jag skapa till mig själv.

torsdag 7 november 2013

När ett socialt liv återuppstår...

Då är du redo för att återgå till jobb! När du har vilat, accepterat att du är sjuk, då är du redo att återgå till jobb! När jag har rannsakat mig själv, vänt ut och in på min själ, hittat den duktiga flcikan med självbekräftelsebehov, då 'r jag redo att återgå till jobb! Ok. Men jag vill återgå till livet! Där jag kan känna att jag hör hemma, där det spelar mindre roll vad jag jobbar med och mer roll hur jag lever i nuet och upplever livet. När är jag där?