torsdag 27 januari 2011

I ♥ Amsterdam




Här hemma råder det isolering efter magsjukan från hell. Dennis är på jobbet, men vi andra håller oss hemma för att inte smitta någon annan. Men vi ser ljust på framtiden och mår väldans bra.

När isolering råder är det väldigt passande att längta till andra ställen. Amsterdam är vad jag längtar till. Skulle ge mycket för att få åka tillbaka dit och spendera våren där. Amsterdam i mitt hjärta. En fantastisk vacker stad med puls och liv. Kontrasternas stad. Vackra kanaler och otroligt vackra byggnader.
Det är lite som att en del av mig fattas, som bara kan läggas till rätta om jag är i Amsterdam. En härlig förälskelse i den staden helt enkelt.
Får åka dit och hälsa på min kära vän Sanne när Junia blivit lite större. Tills dess tittar jag på bilder därifrån och längtar.

lördag 22 januari 2011

La grande finale på babysim 2

Idag var vi på sista babysimmet av del 2. Och vilken grande finale sen!
Vi hann väl sjunga halva hjulen på bussen när jag såg saker i vattnet... Jomenvisst! Junia firade att det var sista gången genom att skita i vattnet helt enkelt. =)
Härliga gullungen. Just i den stunden ville jag/vi bara sjunka genom poolen. Men det var bara att berätta det högt inför alla och sen kliva upp och ta reda på eländet.
Ska inte dra några detaljer, men kan säga att det var kladdigt.

Alla andra fick utrymma poolen och sen stängdes badet för denna dagen. Jajjemän. Sånt kan hon våra lilla älskling! Instruktören sa lite skämtsamt att hon tackade för att hon fick sluta tidigare. Alltid något. ;-)

Sen hade hon nog lite ont i magen lillskruttan idag, så att vara i poolen var nog inte så bra. =/

Jag lagade en smarrig linssoppa idag med smak av kanel och chili, väldigt god. Till det bakade jag havrebaguetter som för närvarande är en stor favorit här hemma.

Nu avnjuter jag ett gott glas rött och väntar in kvällens filmtajm. Junia sover och tar igen sig efter dagens bravader.

fredag 21 januari 2011

Mycket, lite eller mittemellan??

Haft en myskväll hemma hos syster och hennes kille. Junia fick presenter från Dubai,en supercool rosa träningsdress från Nike och en kamel som är en dromedar, alltså ett gossedjur. Hon var väldigt nöjd med sin kamel.

Sist vi var på föräldraträff på bvc så informerades jag om att Junia ska äta en burk varje måltid. Det är väldigt sällan hon äter upp hela, 3/4 äter hon vanligen. Sen ska hon ju ha frukt på det. Kanske lite väl mycket för en liten mage, eller?
Idag åt hon middag 17.00 en hel burk (kanske 2 skedar kvar) och sen lite rivet päron.
När vi kom hem strax efter nio så fixade jag gröt. En lite mindre portion än vanligt, för jag tänkte ge henne resten av det rivna päronet. När hon hade ätit en tugga av päronet så knep hon ihop kroppen och la av kaskadspyor utan dess like. Rena turen att hon satt i stolen och hade hakklapp, för inte en droppe kom på kläderna, men desto mer i köket. Lilla stackaren. Men hon verkade må bättre efter att ha tomt magen.
Nu sover hon. Men, undrar om hon inte fick i sig för mycket mat... Det är ju förbaskat svårt att veta hur mycket som är lagom.

Annars är det träningsvärk för hela slanten, man vet att man lever helt enkelt. Imorgon blir det sista gången på babysimmet, skönt med lite varmt vatten för onda muskler.

torsdag 20 januari 2011

Skön känsla i kroppen


21.34 och Junia sover. =)

Jag skaffade träningskort idag. Bra gjort, klappar mig själv på axeln. Har ju sagt att jag ska vara i form när jag börjar jobba i maj (har dock inte sagt vilken form...) så jag orkar med heltidsarbete.
Men nu när Junia börjar kravla runt på golvet så blir det ju inte så många lugna stunder. Så det bränns ju lite kalorier även hemma nu.

Men, nu jäklar ska här tränas. Det är ju fortsatta promenader 2 ggr i veckan. Men sen ska det tränas pass 2-3 ggr i veckan. För nu ska kilona väck, minst 10 av dem.
Så nu kommer det vara mycket fokus på att komma i bättre form. Och första steget tog jag idag med 60 minuters fyspass med fokus på kondition och styrka. Jag fick mjölksyra i armarna efter hantlar, skivstång och gummiband. Men jäklar vad skönt det känns nu efteråt. Men imorgon kommer träningsvärken... Huga, men det kan ju upplevas som lite skönt (kanske).

onsdag 12 januari 2011

Mysigt med snö


Imorse tog vi oss iväg på babyrytmiken redan till kl 10. Men det gick ju bra, eftersom Junia somnade duktigt redan kl 20.00. Efter en rejäl portion gröt och ett varmt bad. Sen sov hon till halv sex, men då fick hon ligga i vår säng och somnade då om till halv nio. Gullunge!!!

Vi trotsade snön och de oplogade trottoarerna och tog oss iväg. Det var full rulle, lite större barn som kröp omkring överallt. Men det är ju bara att vänja sig med det. =)
Alltid mysigt med sångstund, framförallt nu när Junia faktiskt är med på ett annat sätt. Kan uppskatta rytmiken bättre nu. Sen var det nybakade frallor till fikat, mycket gott!

Det hade ju snöat konstant när vi var borta och även promenaden hem blev på oplogade trottoarer. Väl hemma var jag uppvärmd, så jag tog och skottade utanför huset, och skottade stigen mot bilen. Mest för att grannen var ute, och jag är lite trött på hans blängande när det inte är skottat. Men vi har ju fastighetsskötare som kommer med små plogbilar och skottar gångvägarna. Så lite onödigt är det ju att dubbelarbeta. Men jag ser det som dagens träningspass. Så nu har jag latat mig hela eftermiddagen, med gott samvete.

måndag 10 januari 2011

Nytt år, nya tag


Bara för att vara lite motvalls mot mig själv skippade jag dag 30 på min lista. Fick räcka med 29, lite ojämnt är alltid bra.

Idag började det åter med lite rutiner i livet. Mamma-maffia promenad med efterföljande lunch på lokala sushihaket.
Sen måndagshandling med Dennis och Junia, (som vi höll vaken hela bilresan men mer om det sen). Veckomatsedeln är klar, så skönt att inte behöva tänka på det. Har fortfarande långt kvar tills jag är i samma klass som dig Camilla. Men en veckas planering är inte så illa.

Junia då. Jo hon växer och frodas och det händer saker hela tiden. Hon kravlar omkring hemma på golvet, snabbt går det oxå. Hon reser sig upp i sängen, så nu blev det till att sänka den. Hon har idag tagit premiärturen i sittdelen. Så nu är det bara för nostalgiska mamman att städa undan bebistiden (känns det som). Det är ju ett litet barn nu, som både kommunicerar och har åsikter.
Men så var det ju det här med sömnen. Tydligen är det ett nattdjur jag närt vid min barm. Tvärtemot sin mamma vill vildingen ligga och skrika, prata, äta upp sina fötter, blåsa med läpparna, ha ersättning, sitta upp och stirra på pappan som borde sova innan jobbet osv... Allting istället för att sova. Så här hemma är det inte gonatt förrän närmare halv ett på kvällarna. Vilket en kvällstrött mamma snart inte orkar med. Så det var därför vi höll Junia vaken hela shoppingen och bilturen. Men nu, 3 timmar senare är hon fortfarande vaken och ligger i sängen och pratar och övar på att snurra runt i ryggliggande. Härlig unge, men snart är det dags för bättre sovrutiner...