onsdag 29 december 2010

Day 29 – Your aspirations

Jag ska bli den jag alltid velat bli.
En fantastisk fru (fantastisk är jag ju redan, men inte fru ännu...)
Trygg och stabil mamma.
Säker och jäkligt bra på mitt jobb.

Jag vill se Junia växa upp och bli en stark självständig tjej som inte försöker passa in i någon annans mall utan tar för sig av livet och går sin egen väg. Som lär sig tänka själva och inte tar någon skit.

Detta och mycket mer.

tisdag 28 december 2010

Day 28 – Something that you miss

Jag saknar min morfar. Jag hade önskat att Junia hade fått chansen att träffa honom, men hon missade honom med några år. Han var en underbar person, alltid med glimten i ögat. Alltid en rolig anekdot eller ett litet hyss i rockärmen.

Jag saknar min mormor, som gick bort redan 94, alldeles för tidigt. Cancern tog henne.
Hon var bestämd, rättvis och givmild. En fantastisk kvinna som aldrig sa ett ont ord om någon.

måndag 27 december 2010

Day 27 – Your favorite place

Min favorit plats är inget bestämt ställe. Det är där jag är med min familj och mina vänner. Det kan vara i köket hemma i lilla radhuset, i en stuga vid en liten väg uppe i Sågmyra. I en solstol vid havet i Grekland. Eller på verandan i huset i Finland.
Det blir ett favoritsälle genom att jag omger mig av nära och kära.

söndag 26 december 2010

Day 26 – Your fears


Jag är rädd för spindlar. De är snabba, äckliga, ser elaka ut och har vidriga ben (och många ben oxå).
Jag är rädd för mörker. Eller ja, rädd kanske är lite överdrivet, men jag ogillar mörker, vill helst ha en stor nattlampa tänd i varje rum när jag är ensam hemma.
Jag är rädd för att bli ensam. Vem vill sitta på glasberget liksom...
Jag är rädd för andra bilister i trafiken, det är ju fullt med galningar där ute.

Det är mycket jag är rädd för, men det är inget som jag går runt och tänker på, utan det är i vissa situationer som rädsla kommer. Men om jag skulle gå runt och tänka på allt och inget hela tiden, så skulle jag ju knappt våga mig ut ur huset.
Så därför lägger jag inge mer fokus på rädslor nu.

lördag 25 december 2010

Day 25 – A first

Första gången jag arbetade som sjukgymnast.
Jag var nyexad sjukgymnast sedan juni, detta var i september samma år. Under sommaren hade jag jobbat som timvikarie på apoteket i Gamla stan. Ett bra jobb för en otroligt bra chef. Min kursare Johanna ringde en dag och sa att hon gett min namn till en arbetsgivare, eftersom hon själv hade fått ett annat jobb. Så samma dag ringer en kvinna och snabbintervjuar mig, och frågar om jag kan komma på intervju på fredagen (tror detta var en onsdag). Absolut, vad gör man inte för ett jobb. Nu var det ju så att jobbet var i Örebro... Men men, a first is a first! Även när det gäller Örebro. =)

Jag fick jobbet, fick relativt bra lön, fick tom välja ett av två jobb. Jag började jobba inom 2 veckor. Pang bom.
Bodde första veckan på ett vandrarhem i ett rum med tre andra. Sen blev det en vecka i min nya kollegas lägenhet (när hon var på semester), sen flyttade jag in i en liten etta med delat kök och badrum (det var inte nice). Mat försvann i kylskåpet och duschen var alltid upptagen, vi bodde 8 st i en korridor med en dusch... Inte fräscht.
Efter några veckor fick jag tag på en lägenhet i andra hand. Very nice!!!



Jobbet då?! Jag kommer ihåg känslan när jag ser mitt kontor med mitt namn på dörren, med titeln: Sjukgymnast! Det var mäktigt! Vilken lycka!

I ett år blev jag kvar i Örebro, träffade många otroligt trevliga och härliga människor.
Blev en van pendlare som sponsrade SJ med många kronor. Men ffa fick jag otroligt mycket erfarenhet och möjligheter under mitt år. Bra chefer och bra ekonomiska förutsättningar för att ha det väldigt bra. Men i längden var det pendlandet som blev för mycket. Det kostar för mycket med dubbla boenden, och i längden är det väldigt slitsamt att alltid vara på språng.
Men det var det bästa första jag kunde haft!!!

fredag 24 december 2010

Day 24 – Something that makes you cry

Jag är extremt blödig när det kommer till filmer, jag kan tom grina till reklamfilmer om de spelar på rätt vrå i min hjärna.
Orättvisor.
Djurplågeri.
Ja, för det mesta helt självklara saker.

Men även underbara saker gör ibland så mina ögon tåras, som när Junia föddes, när Junia utvecklas, när det förekommer lyckliga slut.

torsdag 23 december 2010

Day 23 – Something that makes you feel better

Gosa in ansiktet i nacken på Junia, det finns inget bättre.
Vara ledig tillsammans med Dennis.
En varm kram när man känner sig nere.
En chokladkaka eller två när man har PMS.
Mysa med katten i sängen när det snöar och är kallt ute.
En rask promenad när det är rimfrost ute.
Solens värmande strålar genom fönstret.
Komma i sina kläder igen efter graviditeten.
Umgås med mina vänner.
Fina/roliga/söta bilder.

Massor av saker helt enkelt!

onsdag 22 december 2010

Day 22 – Something that upsets you


oj oj oj, det är mycket. Men om jag ska välja en sak så är det en aktuell sådan.
Nämligen att åka pendeltåg i rusningstrafik med barnvagn. Det gör mig lite upprörd. Eftersom det allt som oftast blir en relativt tråkig upplevelse.
Folk är griniga, ohjälpsamma, egoistiska och gnälliga.

Ett tips till föräldrar med barnvagn (detta kan även gälla pensionärer med rollatorer, shoppingvagnar eller folk med cyklar): undvik att åka mitt på dagen, ditt liv blir lite mer spännande och utmanande om du reser i rusningstrafik. Du kommer att få utstå elaka blickar, få dörrar i ansiktet och på vagnen, höra diverse kommentarer och bli knuffad på.
Låter detta lockande, åk med SL i morgon eller eftermiddags rusningen. =)

tisdag 21 december 2010

Day 21 – Another moment

Denna morgon, denna dag, är mitt nästa "moment". Jag busade med Junia imorse, hon satt i sin säng och pratade och försökte resa sig, då fick hon tag i min arm och hävde sig upp. Snacka om ben- och viljestyrka. Sen tränade hon lite på det.
Sen senare hör nu under dagen så gjorde vi uppresningar i från sittande på golvet, och till sist tog hon några steg. Hon gick och höll mig i händerna, men fick till riktiga steg. Mäktig känsla för mig som mamma att se denna utveckling under en dag.

Hela kroppen vibrerar av en känsla, jag är mottaglig för positiv energi. Lycka, leva i nuet, live by the moment, helt enkelt.
Är kanalen inställd på bra grejjer, då sker det.
Hela coachning upplevelsen har fått mig att omvärdera, hur jag ser på mig själv, hur jag ser på andra och hur jag vill att andra ska se mig. Svårt att förklara, men en klar positiv förändring har skett.

måndag 20 december 2010

Day 20 – This month


December månad visade sig bli årets mest intensiva månad.
8 kursdagar i Uppsala stod på schemat, 1 dag med uppföljning på akupunkturen.
Aktiviteter på öppna förskolan, julmiddagar och julbord.
Jag har bockat av det mesta nu, även om hemtentan finns kvar som ett stort svart, aggressivt orosmoln över mitt huvud. Oavsett vad det är för tenta så räcker det att det har ordet tenta i namnet, då får jag en knut på tillflödet till hjärnan och all verksamhet nästan stannar av... Jag måste nog ta en Berocca performance i god tid innan jag sätter mig framför tentan... Den har inte publicerats än, men när som helst under dagen så kommer den. Ska engagera mig i den imorgon, idag är det mamma-maffia fika som gäller. Jag har både bakat bröd och chokladkaka, så nu hoppas jag att de vågar trotsa vädret och ta sig ut.

Pga all den inplanerade aktiviteten nu i december så har jag inte haft ork eller lust att ens pynta med en ynka liten tomte eller adventsljusstake. Men så i lördags så vände det. Hade haft sista körningen tur och retur till Uppsala.
Dennis och onkel Peter stack på babysim och jag piffade och pyntade hemma. Åh så härligt! Nu är det julfint i vårt hem oxå.
Sen har jag och Dennis städat rejält här hemma. Så nu skiner det och doftar gott. Och när vi väl plockade undan grillen, 6 stolar och 6 dynor från vardagsrummet, ja, då ser det faktiskt ut som ett vardagsrum. =)

Nu kanske Junia kommer att kunna andas lättare här hemma, för det känns som om huset har gått ner 100 kg eller så...

Men nu ska jag skiva grönsaker och fixa till fikat.

söndag 19 december 2010

Mysdag i snön

En superhärlig söndag har vi haft, även om vi inte har fått gjort allt som jag hade tänkt. Men vi har haft det väldigt mysigt. Åt sen frukost i lugn och ro. Planerade dagen och piffade lite hemma.
Sen bestämde sig Dennis för att han inte ville köra i det här vädret, så vi tog oss en promenad med barnvagnen till Hemköp, skulle väl ta ca 15 min i vanliga fall, i detta vädret tog det säkert 30 min. Vi pausade på gyllene M:et och käkade en sen lunch. Sen handlade jag massa godsaker inför morgondagens mamma-fika hemma hos mig.
Sen hann vi med bussen hem, sweet att man åker gratis med barnvagn, som nu var fullastad med mat.

Väl hemma fortsatte jag piffa i en väldig fart, det är inte helt osant, man får mer energi av att vara ute och röra på sig. Nu ska jag hänga en tvätt, tredje för helgen. Skönt!

Day 19 – Something you regret


Något som jag ångrar.... Hmm, säkerligen en massa saker.
Jag borde ha tagit ett sabbatsår innan gymnasiet.
Jag borde ha pluggat mer i gymnasiet.
Jag borde ha tränat mer under livet.
Jag borde ha njutit mer av livet.
Jag borde ha rest mer, kanske plugga mer utomlands.

Alla dess borden, men inte orkar man älta allt detta. Alla gör missa och alla lever inte som de lär.
Men på det stora hela är det upplevelsen om hur man faktiskt har det, som jag anser räknas. Lev inte i dåtiden, utan passa på att leva nu! Därför passar jag på att pussa ordentligt på Junia och njuta av se små framstegen hon gör varje dag. Nu låter det på riktigt som att hon säger Mamma, utan att fatta vad det betyder.
Underbart att jag har lite mer än 4 månader kvar med henne på heltid!
Njut nu!!!

lördag 18 december 2010

Day 18 – Your favorite birthday


Jag kan inte särskilja någon särskilt bra födelsedag. Jag gillar att fylla år! Alla födelsedagar är bra dagar!

Jag gillar att spendera mina födelsedagar med nära och kära, sen är det alltid trevligt att få nåt paket. Äta en smarrig middag och dricka nåt gott vin. Några gånger har jag haft turen att få spendera min födelsedag utomlands, eller fått i present att åka utomlands. Me like!
Nästa födelsedag ska jag spendera i Luleå med omnejd, det är fackligt arbete, för 3:e gången kring min födelsedag, men helgen ska avslutas med skidåkning och relaxande med min syster!

fredag 17 december 2010

Day 17 – Your favorite memory


Den 6 juni 2010 föddes vår dotter Junia. Det är väl absolut det största jag varit med om. Det minnet rymmer både smärta, längtan, kärlek och oro. Ja en salig blandning av det mesta. I slutändan kan man välja att skratta åt det otroligt tokiga i situationen och glädjas åt det underbara resultatet.

torsdag 16 december 2010

Day 16 – Your first kiss


Den första kyssen som jag kommer ihåg är ett barnsligt och gulligt minne. Jag sov över hos min kompis Tove i Viby. Även min pojkvän Fredrik skulle sova där. (kommer ej ihåg exakt år men nånstans början av högstadiet).
På natten låg vi på våra madrasser i Toves flickiga rum som var tapetserat med hästaffischer och barbröstade män, troligen Beiron Andersson (eller vad han nu hette).
Fredrik vände sig mot mig och gav mig en av flera fantastiska kyssar. Jag kommer ihåg doften av tandkräm och lite herrtvål. Det fladdrade av fjärilar i magen, underbart.

Dagen efter var det Valborgsmässoafton, vi hade sällskap till IP i Norrviken, och där vann Fredrik en stor turkos mus (gosedjur) som han gav till mig. Stor förälskelse. ♥♥♥♥

När jag på sommaren stack på ridläger så ersattes Fredrik av min kärlek till Silver, men det är en annan historia. Men Fredrik gick förbi hemma hos mina föräldrar och försökte bibehålla sin plats som nummer 1, genom att lämna en vacker röd ros och ett kort med orden: "jag älskar dig". Bra kämpat. Men säg den ungdomsförälskelse som håller sig...
Men det är ett vackert minne, och jag har kortet kvar...

onsdag 15 december 2010

Day 15 – Your dreams

Vad drömmer jag om?
Massor säkerligen, men jag har inga konkreta målbilder i stort. Men just nu jobbar jag med att känna mig nöjd. Nöjd med där jag är i livet. Det är så dumt att fokusera på det man inte är nöjd med. Så just nu håller jag på att lära mig att alltid vända det negativa till något positivt.

Om jag skulle spåna lite, så drömmer jag om ett fint hus, som jag stolt visar upp. En nice solsemester på sommaren och kanske tom en under årets mörkare period.
En hund så Junia får växa upp med flera djur. Återuppta hästintresset kanske?
En rejäl löneökning så jag kan spara desto mer inför framtiden. =)

Nu är det åtminstone dags för sängen och drömmarna som sker där. Härligt att krypa ner i rena lakan!!

Shopping med mammamaffian

Ännu en härlig dag idag! Shopping i Stinsen stod på agendan. 4 mammor tog sig till Häggvik och spenderade olika mycket pengar.
Åh vad roligt det var att shoppa!!! Junia fick en klänning till julafton och kanske tom nyår. En urgullig liten drömklänning. =)
Jag fick tag på lite toppar och leggings. Sen hämtade jag ut min nya väska som kom idag, får se hur den blir, den var större än jag trodde. Och inte riktigt som jag hade trott, men den blir nog bra.

Jag kapade även av håret idag,ca 8 cm försvann. Åh så skönt det känns, kortare och mjukare. Me like!

Imorgon blir det Uppsala, näst sista dagen. Bara att bita ihop. Bra jobbat, klappar mig själv på axeln.

tisdag 14 december 2010

Day 14 – What you wore today

Idag var det dags för julbord med jobbet. Supertrevligt att träffa mina kollegor och få snacka lite med dem.
Jag hade ett långt vitt och svart randigt linne, svarta leggins och min svarta kofta med puffärmar. Hade hoppats på att min nya väska skulle ha kommit, men icke sa nicke.

Julbordet var sådär, maten var av alla sorter som ska finnas, men de va tyvärr lite halvdana. Men men, har ju det ultimata julbordet på julafton att ser fram emot.

Imorgon blir det shopping i stinsen med mamma-maffian. Supernice!

måndag 13 december 2010

Day 13 – This week

Denna vecka som jag har framför mig är fylld av härliga evenemang, några måsten och massa mys med familjen.
Mina två sista dagar i Uppsala är ett måste, och de kommer sen följas av en obligatorisk hemtenta som jag ska skriva under julen, inte så kul, men det är sista grejen innan jag har mina 7,5 poäng.

Jag ska iväg på julbord med mitt jobb, det är härligt att få träffa mina goa kollegor. Ha ännu en barnfri eftermiddag, med trevliga aktiviteter.

På bilden syns några av mina kollegor, från en sommarmiddag hemma i Lindas vackra hem.


Idag är det dags för lucia-fika på öppna förskolan. Då ska Junia vara tomtetjej, med luva och röd klänning. Men innan dess en promenad med mina härliga mammakompisar.

Har även sista coachningen kvar, ser verkligen fram emot ännu en timmes upplevelse, lite vemodigt att det är sista gången. Det har gett mig otroligt mycket, öppnat vissa dörrar och fått mig att växa ännu lite mer som människa. Detta är något jag verkligen kan rekommendera.

söndag 12 december 2010

Day 12 – What’s in your bag



Just nu är min handväska en skötväska, så mestadels innehåller den babysaker. Blöjor, hundbajspåsar (ett måste), ombyteskläder, salvor, våtservetter, nappar,pulver, termos, Junias bvc-kort, min mobil, plånbok, lippgloss, leksaker mm.

Men jag har faktiskt bara för några dagar sedan köpt en sprillans ny handväska. Den på bilden! Känns som ett bra steg inför att återgå till socialt liv med eller utan barn.
Igår var det äntligen dags för tjejkväll med mammorna, utan barn. Vi käkade på grekisk restaurang i Jakobsberg. Supersmarrig mat, nästan så man rullade därifrån. Vi 3 som inte ammar gick vidare till Villan, ett lokalt rockhak i Jakan. Tog en öl till och satt och snackade och hade jäkligt kul. Men vid 23 började energinivån hos mig sjunka (mycket för att jag hade varit ute till halv tre kvällen innan). Så halv tolv tåget blev lagom, men åh vilken underbar kväll.
Nästa gång hoppas jag att de andra 2 som var mycket saknade under kvällen oxå kan komma med.

Nu ska jag ladda om inför luciaträff med släkten!

lördag 11 december 2010

Day 11 – Your siblings

Min syster är en stabil klippa! Någon som alltid ställer upp och vet vad hon ska säga.
Bara en sån sak att hon ställde upp och deltog i min förlossning som ju drog iväg över nästan två dygn. Utan att tveka gjorde hon det!
Det finns helt enkelt inte ord nog att ge sig in på detta!!!

fredag 10 december 2010

Day 10 – What you wore today

Under fredagen var jag iväg på en inspiratiosndag inom akupunktur, väldigt bra dag.
Jag hade leggings från HM (ja, mamma-leggings är fortfrande de skönaste) och en svart klänning (även den en mjuk och härlig mammamodell) och benvärmare och en rosa halstub. På fötterna mina svarta boots från Vagabond.

Sen på kvällen var det dags för julmiddag med Dennis jobb på restaurang Gåshaga, så då svidade jag om inne på en toalett på Sabbatsbergs sjukhus. Lila nylonstrumpbyxor, svart klänning från Blue haven (Irland), svart kofta med puffärm från HM och mina svarta boots. Rosa kuvertväska fick bli kvällens accessoar.

Kvällen avslutades på Nobis hotell med champagne och trevligt häng med Dennis kollegor och respektive.

torsdag 9 december 2010

Day 09 – Your beliefs

Jag tror att det vi tänker är det vi får. Fyller vi våra tankar med negativa saker, så möter vi enbart negativa saker och råkar ut för tråkigheter. Om vi istället fyller tanken med positiva aspekter och förväntar oss att vi ska skapa oss bra och positiva dagar, ja, då är det just det vi får.
Nu säger jag inte att det är så här jag alltid fungerar, men jag strävar efter att ha det så. För livet är bra mycket roligare med en positiv tanke i huvudet än en neggo-gnällig tanke spetsad med kritik.

"Energy flows where focus goes"

Jag har ett lysande exempel på vad som händer om man fokuserar på det negativa.
Det var i alperna 2008, det var snöigt och disigt och noll sikt i pisten. Jag hade (som vanligt) ont i fötterna, jag gnällde på Dennis och betedde mig ganska barnsligt åt. På väg ner sista biten mot liften, andra åket för dagen, stannar jag till och på nåt sätt tappar jag balansen och faller, tar så klart emot mig med handleden (typisk snowboardskada). Detta är en lång och kan vara ganska komisk berättelse, men slutsatsen var att jag var så totalt fokuserad på allt negativt och kunde inte se ut ur sen negativa spiralen, så jag tror att min radius fraktur blev som ett kvitto på detta.
You live, you learn.

onsdag 8 december 2010

Day 08 – A moment


Åh så här i kalla vintern är det lätt att drömma sig bort till sommaren och varmare vindar. Min och Dennis första solsemester är ett gött minne. Ligga på Paradise Beach på Samos och steka lite i solen och sen beställa in en kall Mythos eller Amstel.
Sitta på balkongen och känna hettan i huden, kontrasten av sand och saltvatten.
Snorkla i havet, som Dennis lärde mig i poolen på hotellet, uppleva den vackra och tysta världen under ytan.

Den känslan jag hade i mig, förväntan, lycka och avslappning. Stå på arlanda, vänta på planet och redan i sätet längta tills man har varm sand under fötterna. Grekland i mitt hjärta. Det har ju blivit tre resor dit med Dennis. Alla har varit fantastiska på sina sätt.

tisdag 7 december 2010

Day 07 – Your best friend


Jag har ju ingen direkt bästa vän. Har många goda vänner som betyder otroligt mycket för mig allihopa.
Sen har jag min älskade syster som är den som jag alltid kan ringa och som ställer upp till 100%.
Dennis är väl som min bästa vän. Han vet allt om mig och älskar mig ändå! =)

Min kära vän David har under många år hängt med lite som på ett hörn. Det kommer perioder då vi knappt hörs av, men när vi väl ses så känns det som om vi sågs senast igår. Han är en stabil själ med glimten i ögat. Han är en värdefull vän som jag inte vill tappa bort. Hade jag velat ha definitionen bästa vän, så är det nog hans.
I många år hade vi som tradition att alltid ses den 23/12 och vaka in julafton. Vi summerade året som gått och blickade framåt inför kommande år. Åh, jag saknar dessa kvällar. De försvann nån gång, kanske var det jag som drog mig undan, kanske var det David. Men jag bevarar dem i minnet.

måndag 6 december 2010

Day 06 – Your day



Junia hade en bra morgon, dvs hon vaknade av sig själv och låg och lekte med sina händer och jollrade i sängen. Så jag kunde tom somna om och vaknade av klockan som ringde halv nio.
Sen var det ligga och mysa i sängen tillsammans till klockan 9.30 som gällde. Åh vad härligt det är. Sen sjöng jag lite för "födelsedagstjejen", hon fyller ju ½ år idag! Tänk vad tiden går fort. På bilden är hon lite mindre än ett dygn gammal.

Sen kl 11 stod vi redo nere i centrum, det var ju dags för mamma-maffia promenaden. Det var snömodd och ganska rejält tungt att gå, så vi gick inte så långt, men 40 minuter i med tunga steg, det kommer säkert kännas i benen imorgon.
Jag fortsatte med buss till Jakobsbergs centrum för att försöka hitta nåt lämpligt att ha på mig på fredagens julmiddag med Dennis företag. Åh, det var inte kul. Men en kofta blev det, sen kör jag nog på nån gammal trasa under.

Sen var det även 6-månaders koll på BVC. Junia växer och utvecklas precis som hon ska. Doktorn var imponerad av ordförrådet hon har! =) (Mycket stolt mamma idag)

Sen ryckte jag ut som datasupport åt mina föräldrar, de har fått ny bredbandsleverantör och det strular en del kan man lugnt säga. Så en tur till webbhallen, sitta i telefonkö och sen felsöka och greja en jäkla massa. Inte klart än. Men jag fick middag och trevligt sällskap, Dennis jobbar ändå över.

Nu chillar jag i köket, lyssnar på radio och njuter av att Junia sover på övervåningen och inser vad skönt det är med babymonitorn.
Men ska snart sova jag med, det är intro på bibblan imorgon redan kl 10.00. Så min sovmorgon kan jag ju glömma...

söndag 5 december 2010

Day 05 – Your definition of love

Denna var svår, så jag "lånar" en definition.

Älska är ett verb.
Någonting man gör.

Mymlan

lördag 4 december 2010

Babysim2

Idag på babysimmet så dök Junia, själv, mellan mig och Dennis. Fy fan vad coolt det var!!
Det är så häftigt att barn utvecklas så mycket, och det är så coolt att Junia är så självständig i vattnet.

Nu slappar vi i vardagsrummet och kollar lite på nån Woody Allen rulle som Dennis föreslog. Men snart blir det nog sovrummet istället, även om jag och Junia tog en tre-timmars tupplur efter lunch. =) Men nattsömn är ju den viktigaste sömnen. Och just nu är det en liten donna som kliar sig i ögonen väldigt.
Så gonatt!

Day 04 – What you ate today


Åh detta kan ju bli riktigt trist, men just idag har maten faktiskt varit både god och mer avancerad än mcdonalds. =)
Frukost: rostade mackor med ost och hemlagad svartvinbärssylt.
Lunch: kurdisk babola (reservation med stavningen) det var en brödrulle med väldigt gott kryddad köttfärs. Smarr!
Middag: jag lagade sydfransk fisksoppa med smak av saffran och fänkål. Åh, underbart god om jag får säga det själv. Till det ett gott glas kallt vitt vin.

fredag 3 december 2010

Day 03 – Your parents

Mina föräldrar är grymma! De ställer upp i vått och torrt, (enligt Dennis är jag sjukt bortskämd, men jag förstår såklart inte vad han pratar om) och tar sig alltid tid.
De är just nu relativt nyblivna morföräldrar, men även där är de naturbegåvningar.
Även om mamma senast igår lyckades sätta på en blöja bak och fram... ;-)

Mamma föddes 1947 i Vaasa i Finland och blev kvar där tills hon som 16 åring flyttade över havet till Svedala med sin syster och föräldrarna. De hamnade i Sollentuna och där har min mammas sida av släkten varit rotade sedan dess.
Pappa föddes 1945 i Sundbyberg som äldst av 6 syskon. Han har fått jobba hårt i sedan unga år och har haft en hel del jobb. Som grönklädd tomte i början av 70-talet stod han och sålde korv, och vem träffade han då, jo mamma såklart.
Min morfar hade korvfabrik i Finland, så mamma har höga krav. Och tydligen hade Nestors korv, där pappa jobbade bra kvalitet, så det blev en date till. Jag har i efterhand förstått att detta var en set up av mammas väninna.

I år firar de 38 årig bröllopsdag, vilket ju inte är illa.
Underbara är de!!!

torsdag 2 december 2010

Day 02 – Your first love


Jag kommer ärligt talat inte ihåg vem som skulle kunna vara den första. Kanske min skidlärare Lars när jag var 7 år och han minst 30 (eller kanske bara 25), jag minns att jag rymde från skidskolan för att åka off pist i de roliga guppen i skogen, lite för att stila. Men mest av allt minns jag lukten av gröna bugg och hur mysigt det va att sitta i Lars knä.

Kärlek är så komplext och visst trånade jag efter kreti och pleti under skolåren, men inget var riktigt äkta. Men att tråna kan vara ett väldigt trevligt tidsfördriv.

onsdag 1 december 2010

Day 01 – Introduce yourself




Hahaha, va roligt! Jag som är extremt het på listor tycker ju detta är en superkul idé. En lista över mitt intressanta liv och leverne. Here comes the first:

Uppvuxen i Sollentuna, me like förorten! Har bott både i Örnsköldsvik och i Örebro.
Annars har det för det mesta varit boende i Sollentuna, med två undantag, den mysiga ettan i Supman och första åren som sambo med Dennis i Nacka.
Nu är det dock Järfälla som är grejen sen ett år tillbaka.

Började jobba som 15 åring, fick lära mig värdet av att jobba hårt för att få ihop mycket pengar. Städade på Arlanda i 4 somrar, innan jag bytte upp mig till kallskänken och caféet på Terminal 2. Sen hamnade jag i klorna på Apoteket AB, 7 år inom den verksamheten har jag på min lista. Jag har alltid gillat full rulle, så en period hade jag 3 jobb samtidigt, detta samtidigt som jag pluggade på högskolan. På dagarna jobbade jag på apoteket, sen gick jag till en restaurang och jobbade som servitris på helgerna och på nätterna satt jag i växeln på Taxi Stockholm, ibland jobbade jag från 11 till 05 på dagarna. Tur att man var ung (och dum). Men det gjorde så att jag kunde resa utomlands med Dennis två gånger den sommaren!!!

För att komma ur apoteksträsket så började jag plugga till sjukgymnast på Karolinska Institutet. 3 otroligt arbetssamma men roliga år. Har varit färdig sjukgymnast i över 3 år nu. (Shit vad tiden rinner iväg)

Just nu är jag småbarnsmamma (herre jösses, låter ju gammalt...) .Som vanligt kan jag aldrig göra bara en sak i taget. Jag är både lat och rastlös på samma gång, otroligt knepig kombination.
Mammaledig just nu, men gör inte mindre bara för det. Dygnet runt är det nästan full rulle. =)
Jag som tidigare i åren, runt gymnasietiden, gjorde allt för att slippa plgga, läser nu varenda kurs jag kommer över som låter lite intressant och som gärna kolliderar med annat och kostar massa pengar. Livet är ju lite lustigt på så sätt, att man ändras så pass.
Så just nu läser jag en kurs i idrottsmedicin, för att ytterligare förkovra mig inom yrkets många möjligheter och kanske kan det nån gång i framtiden ge mig lite större lönesumma.

För att ytterligare lära känna mig själv och få ett bättre fokus på vem jag är och var jag vill vara så har jag börjat med coachning. Det är både arbetsamt och befriande att vända ut och in på sig själv. Men jag tror att det kommer leda till något bra.

Så, detta är jag!

December lista

Day 01 – Introduce yourself

Day 02 – Your first love

Day 03 – Your parents

Day 04 – What you ate today

Day 05 – Your definition of love

Day 06 – Your day

Day 07 – Your best friend

Day 08 – A moment

Day 09 – Your beliefs

Day 10 – What you wore today

Day 11 – Your siblings

Day 12 – What’s in your bag

Day 13 – This week

Day 14 – What you wore today

Day 15 – Your dreams

Day 16 – Your first kiss

Day 17 – Your favorite memory

Day 18 – Your favorite birthday

Day 19 – Something you regret

Day 20 – This month

Day 21 – Another moment

Day 22 – Something that upsets you

Day 23 – Something that makes you feel better

Day 24 – Something that makes you cry

Day 25 – A first

Day 26 – Your fears

Day 27 – Your favorite place

Day 28 – Something that you miss

Day 29 – Your aspirations

Day 30 – One last moment