tisdag 30 november 2010

Härliga liv

"I could die right now, I'm just … happy. I've never felt that before. I'm just exactly where I want to be."

Från den underbara filmen Eternal sunshine on the spotless mind.

Jag ligger i sängen och liksom smygskriver och håller nästan andan. Junia sover sedan nån timme tillbaka, och jag hoppas att hon fortsätter med det. Jag gillar den positiva utvecklingen som skett de senaste nätterna. Och vad gör det att jag måste somna tidigt, det är ju bara bra. Bra träning inför torsdagsmorgonen, huga, då står alarmet på 5.30. Föreläsningarna i Uppsala börjar, ser både fram emot det och vill lika gärna ha det gjort...

Jag har en otroligt skön känsla i kroppen, är tillfreds med tillvaron. Har trevliga sociala möten som ger mig en inneboende kraft. Att jag börjat med coachning har gett mig en större förståelse för mig, och mina behov.

Jag ska släcka lampan nu och fundera över de underbara saker jag har i livet och vad det ger mig.

Önskar er alla en härlig nattsömn.

torsdag 25 november 2010

Härliga torsdag

Vi trotsade ovädret med snö och blåst och gick ut en promenad idag. Hurtigt och otroligt skönt, efteråt. =)
Målet var Polhem och fika hos en av mammorna. Så vi gick i snömassorna och kämpade oss fram. Men det var det väl värt. =)
Hembakat bröd, pålägg i massor och smarrigt te. En toppendag med alla trevliga mammor.

Sen en promenad i fortsatt snöyra till tåget. In till stan för andra sessionen med min coach. Fy fan vilken härlig grej att göra. Sitta och få en chans till återkoppling på sina tankar och idéer. Vi gjorde en övning i dag som jag kommer ha nytta av i många situationer. Efter en timmes konstant tänkande och pratande var jag trött men nöjd och belåten. Ska låta allting sjunka in och tänka efter hur jag ska förvalta det jag lärt mig om mig själv.

Nu slappar jag i sängen med Bounce och lyssnar med ena örat på min sovande ljuvliga dotter.

lördag 20 november 2010

Nattmonster och en gås som heter Mårten

Just nu blir det inte mycket sömn. Tyvärr.
Junia är som piggast mellan 23 och 02. =( Herre jösses, här blir det inga fler barn. Vår lilla ängel som skött sig exemplariskt från födseln verkar bli en tidig rebell. Sömn är för losers, eller för skötsamma rara barn. Vi har ett nattmonster som uppskattar sena mornar i sängen och bus in på småtimmarna. Detta trodde jag skulle komma först i tonåren.
Jag försöker med lite olika tekniker, hålla henne vaken på eftermiddagarna, lägga henne tidigt och roa henne så mycket som möjligt fram till 21. Men hon verkar ha bestämt sig för att partaja fram till 02.00 no matter what.
Återstår att se vem som vinner detta...

Annars har vi babysimmat idag, lillskruttan är en naturbegåvning i vattnet, simmar runt själv i en simring och dyker med en självklarhet jag inte vågat hoppas på.

Just nu sover hon och pappa middag. De är nattdjuren, så jag får en stund för mig själv innan vi ska in till gärdet på mårten gås middag för 3:e året. Har hunnit lacka naglarna och ska nu fixa håret.

Farmor kom på blixtvisit idag, vi hann med en kopp kaffe och hembakad bulle innan hon fortsatte hemåt. Nästa gång blir till jul.

tisdag 16 november 2010

Bebismarknad





Här ligger de små charmtrollen på rad.
Vi promenerade först i en timme, sen svullade vi hembakat bröd hos en av mammorna. En väldigt nice dag.

På kvällen stack vi in till stan för lite coachning. Det är en kul och utmanande upplevelse. Ser fram emot vad det kan leda fram till.
Nu är det natti natti som gäller.

söndag 14 november 2010

Sjukstuga

Just nu sover en liten snarkande ängel bredvid mig. Eftersom hon är förkyld så gör hon ju de mest bedårande lätena när hon sover. På minussidan är att hon har väldigt svårt att komma till ro på kvällarna, så hon somnar av utmattning nånstans 23-23.30.
Men herre jösses vad en snorsug är praktisk, vilken "härlig" uppfinning. =)

Själv har jag brottats med herr feber hela helgen. Toppen var på 39,2 och då kan jag erkänna att jag inte var tuff. Låg under täcket och kved och önskade mig frisk. Fy satan vad det gör ont i kroppen när man har influensa. Frossa, svettning och värk om vartannat. Inte skoj.
Jag hoppas att jag kan kurera mig tillräckligt med dagens totala lathet, har knappt lämnat sängen. Bara för intag av lunch och middag (som Dennis fixade). Alvedon är min bästa vän just nu. Just nu ligger jag på 37,1. Så det ser lite ljusare ut på möjligheten att arbeta imorgon. Lite extra pengar till Junia sitter ju inte helt fel.

Så nu ska jag krypa ner och få några fler timmars sömn, och jag ska vakna frisk imorgon!!

tisdag 9 november 2010

Sitta är kul


Nu har Junia börjat sitta själv. Vilket både är roligt o lite sorgligt. Sorgligt eftersom det troligen innebär att den mysiga liggdelen i vagnen snart är ett minne blott. :-(

onsdag 3 november 2010

Morgonstund har guld i mun

Oj vilken underbar morgon, tänk att få vakna pigg och utvilad när man vill... Nehej, blev jag väckt av en hungrig Junia idag med. Men det gör inget, sova kan jag göra när jag blir pensionär. Och skyll mig själv som inte går och lägger mig tidigare. Junia sköter sig ju fortfarande väldigt bra nattetid.
Igår hade hon en gnällig eftermiddag, ingenting var roligt, varken för henne eller mig. Jag kom på den briljanta idén att ta tempen på henne först kl halv åtta på kvällen, och det var visst lite feber. Så in med en alvedon och lilltjejen sov en stund och vaknade sedan på ett mycket bättre humör. Dessa elaka små tänder som tydligen måste göra entré.

Ikväll blir det stand up inne i stan. Nice att komma iväg och få skratta lite, har för mig att det är en bra form av terapi för lite vardagstristess.

Sen blir det tjejhelg imorgon, vi tar finvolvon upp mot Leksand. Mysigt, precis vad en lite trött mamma behöver.