lördag 23 oktober 2010

Utvilad, lycklig och på ett jäkla bra humör.

Åh vilken underbar kväll vi hade igår. Mina föräldrar va barnvakt åt Junia. Vi tog oss ut till Alvik och Sjöpaviljongen för en tre rätters middag. Pilgrimsmussla, kalv och banankaka. Till detta ett supersmarrigt vitt vin (Villa Maria), ett gudomligt rött (Ripassa) och en kaffedrink med cointreau. Vi njöt av maten, åt i lugn och ro och hade det så mysigt. Det behövde vi.
Hemma i Kallhäll hade Junia det bra med mormor och morfar. Hon somnade runt 21 och vaknade 8 imorse. Tackar för det!

Sen hade vi det underbara babysimmet att göra idag, jag stod på kanten och fick några riktigt bra bilder på detta.

Nu ska jag svida om inför kvällens middag inne i stan, denna gången får Junia hänga på, det är Fredrik som ska firas. Mitt tema går i rosa, vad annars!!

Just det, vi har även skickat in uppgiften till skolan ikväll, så jäkla skönt. Det blev ett jäkla arbete, men så är det väl när man ligger lite åt set ambitiösa hållet. Men nu är det bara att koppla av i några veckor tills det är dags för granskning.

Men nu lite kallt vitt vin och sen mot staden!

fredag 22 oktober 2010

Mmm va gott.


Kaffedrink med coaintreau är supergott. Vinet till maten blev Ripassa från 2007, supergott! En väldigt trevlig kväll! Nu hem till barnvakten. I love life.

Barnfri kväll!!


Sitter på pendeltåget på väg in mot stan. Ska ut till sjöpaviljongen i Alvik o käka middag med Dennis. Nice! Mina föräldrar är barnvakter. Det är krogveckan, så flera restauranger har en billigare meny. Passar en mammas plånbok väldigt bra.

onsdag 20 oktober 2010

I'm blessed

Ok så här är det. Jag vet att det högst sannolikt inte kommer att hålla i sig, men jag försöker att njuta av det så länge det bara går.
Nu pratar vi sömn. Junia sover hela natten, från ca 21-22 till ca 6-7 på morgonen. Några gånger under natten grinar hon till, men då är det bara för mig att slå ut med armen och leta reda på nappen som troligen åkt ut. Eftersom hennes säng står intill mig.
Sen på morgonen så vaknar hon, jag plockar upp henne i vår säng, sen ammar jag lite och sen somnar vi oftast om. Så frukost kl 10 är det vanliga. Vilken underbar unge säger jag bara!
Och ikväll bjöd hon på en enorm skrattfest. Hon garvade högt och troligen hjärtligt åt Dennis som fjantade sig. Jag lyckades fånga det på video. Lovely!
Vilket hjärtegull jag har!!!

På fredag blir det ut på restaurang för oss, bara jag och Dennis. Kan nog behövas, jag hoppas att det inte blir pannkaka av det. Har ju legat lite spänning i luften nu ett tag. Men hepp, nu är det positiva tanken som gäller. Me like life!!!

måndag 18 oktober 2010

Slutkörd?

Idag hade jag sån jäkla lust att säga upp mig. Men det är ju inget jobb att vara mammaledig och ta hand om Junia i 24 timmar om dygnet samt laga mat åt Dennis. Men hade det varit det hade det bara funnit en lapp med orden: tack för mig, anställ nån annan slav. För det är så jag känner mig idag. Dennis kom hem kl 20.00 (jo visst, det är bättre än 21, men fy fan vad irriterande ändå). Då hade jag bett honom köpa med sig saffran och matlagningsvin till dagens middag. Så jag hade köket fullt av halvfärdig middag.
Mitt i alltihopa måste jag mata Junia med hennes gröt, vill helst inte att det blir för sent med det. Sen hade jag två griniga (ja, det är Ada det) och hungriga katter som svansade kring benen. Junia gallskrek för jag var för långsam med maten, soppan kokade, men saknade ju två viktiga ingredienser.
Kändes lite jobbigt just då. Så just nu är det någon som inte riktigt ligger på topp.
Själv hade jag väldigt stor lust att bara bryta ihop och lämna huset. Kände mig ganska motiverad till att återgå till att jobba. Men jag antar att det bara är att vänja sig vid dessa tankar.


I slutändan blev soppan supersmarrig, sydfransk fisksoppa. Med lite vitt vin till så kändes livet lite lättare. Men jag tar och lägger mig nu och hoppas på en bättre dag imorgon. Då slipper jag åtminstone laga mat, ska på middag till min kära syster.

fredag 15 oktober 2010

Snö!!!


Junia är glad, hon ser snö för första gången. Mamma tycker nog att det är i tidigaste laget. Men just nu faller lite lite snö över ikea barkarby. Årets första!

torsdag 14 oktober 2010

Promenad


Idag har vi åkt både pendeltåg o tunnelbana. Vi är på besök på gärdet hos Helena. Just nu är vi på en härlig, men blåsig, höstpromenad.

måndag 11 oktober 2010

Sovmorgon


Junia har sovit i ca 10 timmar inatt (en amningspaus). Hon har insett att sömn är bästa botemedlet vid förkylning. Jag bara tackar o tar emot. Skönt med sovmorgon. Nikkolina gillar att sova sedan tidigare, o som alltid vill hon ligga nära. Härlig start på denna dagen.

fredag 8 oktober 2010

Vilken röra


Våra tak o fasader blir tvättade. Men det ses ju ut som fan utanför dörren just nu. Brevlådan har en smutsröd nyans. Det ligger mossa överallt, badandes i rött smutsvatten. Hoppas verkligen att de städar upp efter sig. Sen är ljudet av deras högtryckstvätt inte att leka med. Det var vad som väckte mig i morse, klockan 10... Vi gillar att sova Junia och jag. Särskilt nu när båda är lite förkylda. Sömn är ett bra botemedel.

Höstsnuva


Här i familjen är vi just nu två förkylda. Junia låter som en rosslig tandläkarsug. Jag lider med henne. Själv har det börjat med halsont, vi får se var det slutar. Men Junia är stora tjejen nu, hon sitter i sin gåstol för första gången. Vilket charmtroll hon är.

onsdag 6 oktober 2010

Ny jacka

Idag hade jag en lika trevlig dag som vanligt hemma hos Camilla. Smarrig lunch och äppelkaka som var söt som få. Känns skönt att det finns oaser i min vardag, tack för det.

Sen skulle jag vara duktig och plugga järnet på eftermiddagen, men det blev inte riktigt så. Det blev ännu bättre. =)

Jag åkte till Jakobsbergs centrum på hemvägen, bara för att kolla om jag kunde hitta nån mer födelsedagspresent till Dennis som fyller år imorgon. Visst hittade jag det, men inte bara. Jag hittade även en supersnygg höst/vinter jacka till mig själv, och två toppar. Ops, jag som har shoppingförbud. Men det är så jäkla skoj att shoppa...
Men nu får det vara stopp på det ett tag. Ska ner minst 5 kg först innan. Men en jacka måste jag ju ha, det ska ju tydligen bli kallt i vinter...

Pluggpaus


Junia har somnat, men börjar jag genast plugga för det? Nej då, jag har ju all tid i världen till det. Så först kan jag ju slösurfa i 30 min o blogga lite.


Uppdatering: Min studiekamrat ringde, och hon har inte börjat läsa sina artiklar än, men skulle göra det på fredag. Så skönt, det innebär nämligen att jag ligger före, inte långt efter som jag befarade! =) Me like.

fredag 1 oktober 2010

Trötter


Det är ansträngande att preppa inför dop. Men nu är borden dukade, maten på god väg o humöret fortfarande på topp. Nu är frågan om vi ska passa på o köpa nya jeans till Dennis. Eller om vi ska slappa istället.

Sömn och dop



Sömn är en viktig del i mitt liv. Det var nog mitt största orosmoment innan jag skaffade barn, hur det skulle bli med sömnen. Junia verkar oxå gilla att sova. Jag hoppas att det håller i sig, för jag kan bli rejält grinig (jepp, grinigare än vanligt) om jag blir väckt när jag verkligen behöver sova.
Men det underbaraste med sömnen nuförtiden är att sova med Junia. På morgonen när hon har ätit så somnar vi om, myser ihop oss rejält och ligger och drar oss fram till 9 tiden. Sen skrattar och busar vi lite. Detta är guldkanten på tillvaron när den är som bäst. =)

Idag blir det rejält prepp inför dopet imorgon. Ska iväg till lokalen och ställa i ordning och piffa så gott det går.
Sen är det maten som ska förberedas, smarrigt men lite tight med plats i min kyl tror jag... Men åh det ska bli så mysigt med dopet. Ska bara lägga undan mina nerver, för jag ska ju läsa en bön i kyrkan. Men min tanke går till min syster som ska läsa 2 texter... Alla borde ha en syster som min.



Nu blir det frukost och sen en promenad i det härliga vädret.