måndag 15 mars 2010

Trasigt fönster och måttligt förbannad.


Natten mot lördagen kastade några jävla skitungar (troligen) in en isklump genom vårt fönster i ytterdörren. Jag var ensam hemma och blev nog ganska livrädd, inte så trevligt att vakna av dunsar och skärvor som faller mot golvet. Men nu var det ju bara ett pojkstreck, men ett jäkligt dyrt nattligt äventyr. Självrisken är på 1500, tack för det era jäkla svin.

Imorgon kommer glasmästare hit och byter till något bättre glas och ger oss en snyggare ytterdörr än i nuläget.
Sen hoppas jag att vi slipper fler såna incidenter.

Nu ser jag fram emot helgens vistelse på spa!!! Kan verkligen känna mig förtjänt av det. Ligga och slappa i varmbassäng och bara njuta av ledighet och stillhet. Åh kan det inte bli fredag redan...

Nu dags för en sen middag och sen ska jag täcka golv i sovrummet, för imorgon börjar spacklandet. =) =) =)

onsdag 3 mars 2010

Kullerbyttor i magen

Idag är det full rulle i magen. Det sparkar och boxas så det står härliga till.

Jag lyxade till det idag och gick till frisören och kapade håret. Fy fasiken vad skönt det känns. Tog några centimeter på längden och det ser faktisk ut som en frisyr nu och inte ett skatbo. Mina patienter kommer inte känna igen mig imorgon. =)

tisdag 2 mars 2010

Elen dragen och nu jäklar ska här boas, eller?

Nu har elektrikern varit här och dragit en jäkla lång kabel genom halva huset. Nu ska bara snickaren dvs Dennis få ändan ur och fixa lite mer plats i köket, sen ska vi börja kolla på diskmaskiner (dvs jämföra och jämföra igen till förbannelse) sen slipper jag hand diska. Jo det tar tid i vårt hushåll.

Men jag hoppas att det jag kände idag var en begynnande "nu vill jag boa" känsla. Jag satt i källaren och kollade på när elektrikern arbetade, och då såg jag den totala röran vi har nere i källaren och då fick jag lite lust att fixa till lite där nere. Kanske köpa lite plastbackar och stoppa undan saker i. Montera upp den stora svarta hyllan och få upp böcker och annat i den. Så kanske vi får lite mer ordning.
Bestämma mig för om jag ska slipa och fixa i ordning det soffbord som pappa skänkt oss, eller om vi ska nöja oss med det vi har.

Jag hoppas som sagt på att jag snart får den där extra energin som behövs för att ta tag i allt det där. Kanske kommer det i takt med att jag trappar ner på jobbet. Har ju satt upp en deadline för mig själv, att jag ska arbeta fram till påsken.
Men jösses, idag kändes det riktigt tungt stundtals. Vissa patientbehandlingar kan jag nog inte med länge till. Sen blev ju dagen allmänt tung med tanke på min kollegas jobbiga situation. Allting påverkar en ju mer känslomässigt nu.

Men nu ska jag ta tag i lite dåliga fackliga samveten och döva dem.

måndag 1 mars 2010

snart slipper jag diska...

Åh vad jag längtar efter diskmaskin. Det börjar se lite ljusare ut på den fronten. Imorgon kommer en elektriker hit för att dra el och säkerställa att vi har bra elledningar i köket mm. Sen är det bara ut och shoppa diskmaskin. Jippie! Snart har jag diskat min sista handdisk på läääääänge.

Sovrummet kanske oxå kommer att bli färdigt innan bebisen kommer, så jag får sova några nätter i ett städat och förhoppningsvis harmoniskt rum. Men det är ännu "lite" jobb kvar. Som att spackla alla gipsglipor, rensa taket på småspik och sen måla tak och väggar och till sist tapeten. Och sen funderar vi på att fixa golvet när vi ändå håller på... Ja herrejösses, det tar aldrig slut.

Men en annan viktig sak är ju barnvagnen, och den är hör och häpna beställd. Det blev en ny Emmaljunga smart duo combi. Den är ju inte den minsta modellen på marknaden, men jag gillar att den är stabil och säker. Den gick in i bilen, men lite meck kan ju tänkas behövas om man ska packa lite mer än en barnvagn... Men så sugna på en ny bil är vi inte, lite för stor kostnad för att få bättre plats med en barnvagn. Jag tror detta blir bra!