lördag 29 augusti 2009

Storstädning

Storstädning var på schemat, men istället blev det en massa packande av flyttkartonger. Både jag och Dennis kom igång ordentligt och packade låda efter låda. Men det var ju meningen att vi skulle städa inför vår visning på tisdag. Men de får se en massa kartonger istället, då kan vi ju dölja en stor yta av golvet.



Nu sitter jag i soffan och dricker rosévin. Jag önskar att det vore den 26 september redan nu och att flyttlasset ska gå NU. Vill bara ha det gjort och få känna lyckan av x antal fler kvm och få planera och inspireras till ett annat hem.



Imorgon ska jag få se det nya hemmet som min kursare Susanne ska flytta till, ska hjälpa till att bära lite kartonger och ev montera lite möbler. Sen rycker hon in och hjälper oss en stund på vår flyttdag. Tjänster och gentjänster.

torsdag 27 augusti 2009

Fredag och kräftskiva och flytthjälp till helgen


Ikväll behövde jag lite avkoppling. Hade en väldigt hetsig dag på jobbet, allt gick i ett, hade knappt tid att sitta ned och skriva en mening i journalerna ens.
Sen blev nattens sömn inte den bästa, hade migrän när jag somnade och den hängde kvar in på morgonkvisten.

Men nu, nu är jag nöjd. Har fått i mig 2 glas vin och ätit en god sallad till middag.
Imorgon är det kräftskiva som gäller, mina föräldrar har varit på kräftjakt och lyckats komma hem med storfångsten, så imorgon ska vi avnjuta svenska kräftor.

Sen är det dags att lägga i en högre växel vad gäller nedpackning av lägenheten. 3 kartonger är en bra början, men det är ju bara början. Ska ev ge mig på min garderob, och källaren. Sen vet jag inte hur mycket man kan packa ner, utan att det ska ge ett sämre intryck nu när vi ska visa lägenheten för eventuella nya hyresgäster. Detta ska vi göra på tisdag kväll. Inte för att vi behöver bry oss nämnvärt eftersom det är en hyreslägenhet, men ändå, man vill ju att nån ska gilla ens inredningsstil- =)

Men nu är det nog sängen som lockar mest, skönt med fredag imorgon, men det är fullt i kalendern på jobbet, så det är full rulle som gäller.

O på söndag får jag träffa Susanne igen, ska hjälpa henne att flytta. Länge sen vi sågs nu, på tiden att uppdatera oss lite. Har saknat henne och hennes klokheter. Hon har ju lämnat vår gemensamma arbetsgrupp för nya utmaningar som sjukgymnast i Åkersberga. Men på söndag får jag höra mer om hennes liv och äventyr.

söndag 23 augusti 2009

Biltrubbel

Igår skulle jag och Dennis hem till Anna och Danne i Västerhaninge för att käka lite thaimat och få se hur de bor. Sen är jag självklart nyfiken på att se Annas lilla kula på magen.
Problemet var bara att bilen inte startade i garaget. Totalt stendöd! Efter lite samtal så kom en bärgare med starkablar och manick som sprakade igång bilen. Men 2 gånger i garaget så stendog den igen. Men ut och kör i 30 minuter sa bärgaren, så batteriet laddas ordentligt. Ok, sa vi, perfekt att vi ska ut mot Västerhaninge, så hinner bilen gå varm.
Efter 24 minuters körning så kom vi i en kurva, en påfart mot 90 väg och bilen gick ner i låga varv och dog. Och inte ens då kunde vi starta upp den på nytt. Superkul att sitta mitt i en kurva på 90 väg. =(
Samtal igen till Dennis assistansbolag och efter 10 minuter kommer samma bärgare, denna gång plockar de med sig våran stackars bil. Direkt till verkstaden utan att passera gå...
Så vi som befann oss en liten promenad på 90 väg från Skarpnäck ringde svärfar Peter som kom som en räddande ängel och plockade upp oss.
Middagen i Västerhaninge fick återigen skjutas på framtiden. Klockan hade hunnit bli halv nio innan vi kom till skaprnäck. Pizza och cola blev det i soffan hos Peter och Carina. Det blev en mycket trevlig kväll ändå, trots missöde med bilen.

Idag hoppas vi på en hyrbil, så vi kan ta oss till dopet i Vendelsö kl 13.40. Dennis sitter och ringer till sin assistansfirma nu, för de skulle trolla fram en bil till klockan 12. Håller tummarna för det. =)

söndag 16 augusti 2009

Bröllopet ♥

Åh vilket fint bröllop. ♥ Så härligt när makarna var märkbart rörda framme hos prästen. Det fanns nog allt en tår i min ögonvrå.
Brudföljet dansade ut ur kyrkan till en schlager låt om kärlek som jag inte kommer på vad den heter.

Sen höll vi (Dennis, Maria, Peter och jag) på att få en liten långpromenad från kyrkan till festlokalen då vår skjuts stack utan oss. Men efter lite trixande och fixande kom vi till festlokalen, innan brudparet.
Direkt in på middagen kom dagens överraskning, brudens systerson (9 år) ställde sig på scen och sjöng Jonas Gardells "Aldrig ska jag sluta älska dig" endast med ett piano. Så härligt, inte ett öga torrt.

Middagen var buffé, åh så jäkla gott! Sen var det ett jäkligt skoj tal av brudtärnorna, de sjöng en egen skriven sång till låten Sofia dansar gogo, om Jenny och hur hon är. Väldigt rolig och personlig.

Efter att tårtan var uppskuren och uppäten så var det dags för den obligatoriska dansen, då Jenny&Marcus inledde med en traditionell vals men snabbt övergick till ett potpurri av danser, de bjöd verkligen på varandra. Hoppas att jag lyckades få med det på film.

Sen var det fritt fram på dansgolvet och till den fria baren. Något runda under fötterna var vi allt när klockan närmade sig två och det var dags att runda av. Pappa som var nattens ängel och kom och hämtade oss skrattade nog något åt oss när vi mkt högljudda åkte hemåt.

Nu är det dags att städa det sista och sen fixa fram maten till dagens släktträff. Lite tung i huvud och kropp, men mest trött. Resorb är det bästa medlet mot baksmälla.

lördag 15 augusti 2009

Bröllopshelg

I eftermiddag är det dags för bröllop. Det är Jenny och Markus som gifter sig och blir makarna Lönn. Ska bli kul att få klä upp sig lite, tar samma klänning som förra sommarens bröllop. Hoppas att solen håller i sig, ok att vigseln och festen är inomhus, men regn är ju aldrig kul, särskilt inte när alla är uppklädda till tänderna.

Just nu ligger jag och försöker kurera min mensvärk, har tagit dubbel dos superpiller och hoppas på det bästa.
Men snart ska jag locka håret och sminka mig, bara jag orkar kravla upp från magliggande...

torsdag 13 augusti 2009

renlevnad i en vecka eller så....

Det blev träning på Sats i sumpan i onsdags. Styrketränade med Dennis, vilket gick förvånansvärt bra. Även om jag mkt hellre går på pass, det är snabbare och mer strukturerat. Sen tog det så lång tid att träna i enstaka maskiner med en massa reps. Men men, det ger väl resultat hoppas jag. Är ju inne på träningsbiten nu inför beach 2010, men maten är det lite svårare med. Orkar inte med en massa dieter, pulver och tjaffs. Vill kunna äta det mesta, men kanske lite mindre portioner. Så jag kör på det.
Och sen är det ju det där med vin, öl och drinkar... Ska skära ner på det, så en dag 2 ggr i månaden får jag dricka alkohol, from nu. Så det blir nu på bröllopet på lördag och sen på släktträffen på söndag. Sen är det inte fritt fram förrän i september.
Och måttligt ska det vara.
Herre jösses hur ska jag klara detta. (låter nästan som om det är beroende varning när man läser detta, men no worries där inte).

Regnet fullkomligt öser ner här utanför nu, och jag borde verkligen ta tag i matlagningen nu innan jag ska storstäda här hemma. Stor släktträff här hemma på söndag. Hoppas bara att man orkar med det efter ett bröllop kvällen innan. Planering? Ja visst, bara lite tight om tid inför flytten, så det fick bli samma helg.
Tips på buffé mat?

Nu jäklar ska jag ge mig på laxen.

tisdag 11 augusti 2009

Träningen går sakta framåt

Igår jobbade jag min första dag efter semestern, gick förvånansvärt bra. Träffade den nya kollegan som verkar trevlig och lätt att ha att göra med.
Ingen jättelugn start i arbetstempot, hade nybesök och lite gamla godingar.
På kvällen bokade jag hurtigt in mig på spinning och core, så pass sent att jag inte kunde boka av mig. Och det blev tufft, men jäkligt skönt efteråt.

Idag har det inte blivit någon träning. Jag mötte upp Dennis efter jobbet så gick vi till juristen och ordnade med papper innan vår flytt. Dyrt men klokt.
Sen blev det sushi på hornsgatan. Efter det gick vi omkring och glodde på folk och lite i butiker (men alldeles för lite shopping för mig). Vi hamnade på en mysig krog på en bakgata, Söders hjärta hette den, en trevlig bar med lagom mkt stammisar och inte känsla av a-lagshak.

Träningsväskan är packad och jag är laddad inför morgondagens träning. Ska prova på Sats i sumpan för första gången. Beach 2010, det ser hyfsat ut just nu.

fredag 7 augusti 2009

Möja och nya tag i träningen

I onsdags blev det en tur med Cinderella I till Möja t/r med David och Angelica.
God mat och vacker utsikt över stockholms skärgård. Servicen var ju lite si och så, men det inbjöd ju till en hel del goda skratt. =)





Vi klev av båten i Nacka strand och fortsatte kvällen hemma hos oss. Vi invigde min nya vattenpipa (inköpt i Turkiet). D&A är nattdjur, så när de är med i bilden så blir det sällan läggdags innan morgonen gryr, och inte var det annorlunda den här gången. Klockan var närmare halv fem när de gav sig av hemåt. Men trevligt var det.
Sov lite längre än vanligt dagen efter.





Nu är jag snart redo för ett spinningpass. Var ju ett bra tag sedan jag var på SATS, så det är verkligen på tiden. Kommer försöka att köra skiten ur mig. Behöver komma i något bättre form än jag är i nu, ffa efter massa god mat under semestern.
Beach 2010 nu kör vi, vem är på?

onsdag 5 augusti 2009

Utö


I måndags tog vi (Dennis, Kim, Fredrik och jag) båten till Utö för att campa och äta gott. Och jösses vad gott vi har ätit. Jag kan verkligen rekommendera Utö Värdshus. Underbart god skaldjursplateu.


Vi tältade, så en natt räckte gott och väl, så skönt är det inte att sova hårt och anatomiskt okorrekt. =)
Men vi hade väldigt tur med vädret, strålande sol och få moln. Vi tom badade i det kalla havsvattnet.
På tisdagen kom David och Angelica ut och joinade oss på lite soft strandhäng och sen lunch på Dannekrogen, där det fanns goda pizzor, men inte i närheten av klass på maten som på värdshuset.

Utö är ju fyllt av minnen från festnätter från förr. Så självklart tog vi oss till Bakfickan där vi svängde våra lurviga och drack drinkar till en stund in på natten. Det var länge sen jag dansade och hade så skoj.

Väl hemma igen igår så var det otroligt skönt att få sova i sin egen säng, med mjuka kuddar och fjädrande madrass.

söndag 2 augusti 2009

Augusti redan?


Semestern har hittils varit väldigt skön. En vecka i hettan i Turkiet, som gick snabbt, 10 dagar i Finland med mycket varierande väder.
Nu imorgon blir det en tur till Utö för att återuppleva den gamla goda tidens anda.
Med Kim, Dennis och Fredde.
Det höll på att bli en man kort. Igår kväll bjöd vi över Fredde på middag, och det blev nog lite väl mkt alkohol i de två grabbarna. Jag stöp i säng (nykter) kl 1. Jag hörde dem gemon dörren, skrålandes och glada, de försökte ta sig igenom ett parti backgammon. Sen kring två-halv tre tiden blir jag väckt av Dennis som frågar efter bandage. Då har tydligen grabbarna i en snilleblixt fått för sig att spela basket (jepp kl 2 på morgonen), med en stukad fot på Freddan som följd. Tydligen uppsökte han akuten imorse, troligen en aningens bakis och hoppar numera runt på kryckor...
Men han ska med till Utö ändå, vi får ju hjälpa till att bära hans tält och saker.

I mitt huvud snurrar det runt en lång jäkla lista över saker jag måste ta tag i, exempelvis att få igång hemsidan för primärvårdssektionen, det var ju faktiskt i februari som jag gick kursen...
Börja planera mer inför flytten, kanske ta och rensa ur i röran (dvs min garderob och i källaren) och säga upp el, bredband mmm...
Ta tag i jobbet, kanske söka nytt jobb, se om jag kanske ändå vill läsa någon kurs till hösten.
Detta och mycket mer är sånt som rör sig i huvet på mig på nätterna.

Men först innan jag tar tag i något annat är det middag som vankas. Och packa inför morgondagens skärgårdstur.