söndag 30 november 2008

Nikko

Idag har varit en seg dag... Lite sliten efter igår. Vi kom hem 4 imorse till mina föräldrar, där vi sov inatt, vi ville ju ha krypavstånd hem. Det var supergod mat och en riktigt trevlig kväll hemma hos D&A. Vi hade ett välfyllt barskåp som vi (dvs jag) provade det mesta ur. Och då mår man som man förtjänar dagen efter.





Glöggmyset hos C&J var oxå nice. Tyvärr blev vi ju lite sena dit, men det gjorde ju endast att vi missade de flesta barnen...


Smarriga lussebullar och saffranspannkaka med god och värmande glögg.






Men nu till helgens tillökning: Nikko!!!




Namnet på vår nya familjemedlem. En svart kattpojke på 15 veckor, som Ada inte är allt för förtjust i... ännu...


Han ligger precis på soffan och sover, efter att ha vandrat runt i lägenheten och jamat. Troligen efter sina familjemedlemmar. Jag och Dennisva och hämtade honom idag. I lägenheten han bodde i fanns det även 2 pudlar och säkert upp emot 14 katter. Vart man än tittade så låg det en katt där. Helt otroligt.


Så lille Nikko saknar säkert allt stoj och stim. Mer info om honom kommer det säkert bli här.


Framförallt kommer det bli intressant att följa hur Ada beter sig. Just nu är hon en enda stor morr- och fräsmaskin. Inte allt för charmig just nu, men förhoppningsvis ger det med sig.





Ska försöka lägga in bilder på Nikko.

fredag 28 november 2008

Lite stackars mig tänk just nu

Igår kväll lämnade jag lägenheten och satt och käkade med mina härliga kompisar. Fick mig att bli lite mer förkyld och febrig (hoppas jag inte smittade er... sorry) men lite friare och ändå piggare. Så pass pigg att jag satte upp julgardiner och plockade fram adventsljustakarna.

Men idag är jag seg, seg, seg... Alldeles för täppt i näsan, men tack vare nässpray så kan jag ju andas en aning.
Men idag ska jag inte lämna lägenheten. Inte belasta tån och inte utmana min feber.
Ska lyssna på en talbok om att få "personal power". Sen dricka lite glögg och mumsa på pepparkakor. Men snart är det dags att jag får min första lussebulle. =)

Ska även söka Stockholm runt efter en kattunge, en hane. Det är tydligen poppis just nu att köpa katt, för alla annonser blir borttagna omedelbums. Så vi får se om Ada får sällskap eller om det rinner ut i sanden (igen).
Men nu är det dags för fukost.

fredag 21 november 2008

Desperation, frustration och isolering

Sitter i soffan, där jag har suttit större delen av den här veckan. Samma tv, samma röda vägg, samma katt som kommer och går.
Jag har knappt sett röken av min sambo den här veckan. Jobbet är så jäkla viktigt i livet, för att få in pengar för att kunna betala hyran, så vi inte blir hemlösa. Men så viktigt kan det inte vara att man måste jobba till 22 på kvällarna. Eller?
Ok, jag är i en helt annan bransch, men jag kan ändå inte ens förstå en millimeter av hans bransch.
Ok, jag är väl lite känslig just nu efter en vecka i isolering. Men nu börjar jag tröttna en aning.
Jag har tur att det finns vardagsänglar i mitt liv, som ikväll när Tin (stallägaren) ställer upp och tar min kvällsfodring. Tack tack tack!
Men helst av allt skulle jag vilja att någon kom och räddade mig från min isolering. Tog mig ut i friska luften, vi kunde sitta och dricka en kopp kaffe och bara glo på folk, eller gå i en galleria och glo på folk och kläder.

Jag har inte varit utanför det här huset på 3 dagar. På tok för länge.

Så, vem är min riddare i skinande rustning som kommer och räddar mig. Det duger du kommer på en åsna i slitna jeans.

torsdag 20 november 2008

Frustration

Trött på att sitta hemma! Vill ut nu!
Orkar inte ens skriva en ordentlig blogg idag.

onsdag 19 november 2008

Strandsatt

Sitter hemma i soffan och tycker synd om mig själv. Kan ju inte ta mig någonstans, kan ju knappt komma ut och få frisk luft. Tror att jag skulle behöva det. Men känner att så fort jag tar mig någonstans, på kryckor, så gör det ont i tån efteråt.

Ska ta hissen upp till grannen lite senare, han ska få uppvisa magin hos sina magneter, se om min tå kan bli frisk snabbare. Jag upplevde en viss förbättring av smärtan igår med lite choklad... =)
Men jag ser ffa fram emot att lämna lägenheten för en stund.

Efter att i måndags fått utstå skriken från skitungarna på förskolan här på gården önskada jag mig inget annat än regn till tisdagen. Och jag fick det spöregn och storm. Men... skitungarna är tydligen ute i alla väder. Men idag tror jag att de är på utflykt, eller så har jag vant mig vid oljudet.

Ska snart ta mig en tallrik gröt och sen avnjuta lite musik, tror jag satsar på Joshua Radin, fick tipset igår på Ellen, tur att jag får kolla på lite tv nu när jag inte kan ta mig någonstans.

söndag 16 november 2008

Smärta, kryckor och vila

I fredags runt kl 11.30 intog smärtan åter mitt liv. Vid den fruktade quadricepsbänken på jobbet. 10 kg (2 viktskivor á 5 kg) föll från ca 50 cm höjd, rakt ner på min vänstra storå. AAAAAAJJJJJ!!!!

Den blev först röd av blod, sen blå och sen mer åt det svarta hållet. Jag körde direkt på högläge, is och smärtstillande. Med bultande fot satt jag och instruerade min patient att fortsätta träna och försökte intala henne (och mig) att det inte var någon fara med min tå. Troligen skulle nageln lossna.
Väl efter lunchen och en till patient ( nu i efterhand inser jag det heroiska som kom över mig, när jag i mitt tillstånd klarar att ta två patienter samt telefontiden) hade jag telefontiden. En av mina kollegor tyckte definitivt att jag skulle ta mig in till en av läkarna för ev röntgen remiss. Så ok, jag lydde. Fick träffa en doktor, efter en viss stunds väntan, ingen super gräddfil här inte (bara lite), han tycke nog att den skulle röntgas. Så jag hoppade på kryckor till en väntande taxi, där taxichauffören såg min fot och höll på att svimma och sa: "det där måste du göra något åt"!
Jo visst tänkte jag, är ju på väg, sitter ju i en taxi till sjukhuset!!! =) Kul kille!!!

Väl på sjukhuset fick jag vänta i bara 10 min på att komma in till röntgen, kan ju ha något att göra med att jag hade landstingskläder, namnbricka och att det stod SJUKGYMNAST på hela mig. =)
Fick kolla på röntgenbilderna innan jag hoppade på mina nu lite mer bekanta kryckor till nästa väntande taxi. Skulle ju tillbaka till jobbet och träffa läkaren och få resultatet av röntgen, som faxades till jobbet.

Och domen blev: 3 odislocerade frakturer på yttre phalangen av vänster stortå, två lateralt och en medialt. Men det var "snygga" frakturer! Så det så! Sjukskriven en vecka till att börja med, får inte belasta på 3 veckor och ska gå på kryckor tills dess. Inget gips. Men en massa smärtstillande!

Så var min början på helgen!

tisdag 11 november 2008

Vardagsängel och vänteläge....

Hovslagaren var en räddande ängel, han sms'ade mig igår, hade då varit och satt på en ny sko på Frosti. Så ska han ut snart, om kanske nån vecka och fixa nya skor på alla fossingarna. Men nu är hästen återigen ridbar. Ska ut direkt efter jobbet och rida på volten, fick sån lust att se vad han går för under ett dressyrpass, det var ju ett tag sedan.

Det ser ut som om jag får lite ledigt över nyåret, kanske tom 14 dagar! =)
Like it very much! Men då får jag jobba som ensam sjukgymnast 2 dagar innan jul. Helt överkomligt.

Igår blev det inställd videoafton och vego-middag med Loppa. Pga strul på Dennis jobb. Så jag gick på min träning, och har idag världens träningsvärk i magen. Det var ny "koreografi" på core-passet. Grymt jobbig för min transversus. Men det är ju meningen. Spinningen var svettig, som vanligt. Skulle gärna få till åtminstone ett spinning-pass till i veckan. Söndag, måndag och kanske onsdag. Det blir ju ev lite mer tid över till träning när hästen blir såld.

Uppdatering på sälja hästen historien är som följer: John på sjukhus efter sin stroke, kommer troligen bli kvar där ett tag. Har synnedsättning och talstörning. Så kommunikationen är försvårad. Men han vet att en intresserad köpare finns, och han har bett mig avvakta tills han kan vara med. Så, jag är i fortsatt vänteläge.

Nu tror jag det är dags för lite kaffe.

söndag 9 november 2008

Ännu en helg som bara försvann

I fredags, same old. Stallet, red på banan och sen ut i skogen och galopperade ( en hel del). Sen middag hos föräldrarna, smarrig lax med rom-sås. Pappa som är en hjälte följde med ut i stallet, eftersom jag är så förbaskat mörkrädd. Väl hemma i Nacka kl 22.15 somnade jag ganska omgående. Sov 11 timmar, vaknade med lite skalle-bank, men det kurerade jag med vätska och ett muskel-pass på sats.

sen sov jag middag i 2 timmar efter lunchen, så det blev nästan 13 timmars sömn det dygnet, men jag antar att det var ett behov. Sen stack vi till IKEA, ja ibland känns det som om vi bor där. Är där nästan varje helg. Nu blev det mest smågrejjor, och en hel del på väntelistan, jag behöver samla ihop mer dineros.
Vi passade på att shoppa på Willys, en massa mat.
Sen hem och lagade smarrig tacogratäng (tack Maria för receptet).
Efter det så monterade vi det nya wc-locket. Och sedan, var kl 22.30 och vi gick och la oss. Dennis hade lite sömn att ta igen, hade spelat ps2-spel till kl 3 på natten och sen varit i tvättstugan på morgonen. Och jag behövde ju oxå sova mer....

Idag (söndag) har det varit mest plock och städ. Fixat en massa smått hemma, och slappat om vartannat. Tror inte jag har gjort många knop idag. Just i denna stund sitter jag ju där jag sitter och Dennis dammsuger... Men jag lagade maten, hela helgen. =)
Ska sätta mig i ett varmt masserande fotbad nu och låta mina fossingar återhämta sig.

Morgonens mission blir att jaga rätt på en hovslagare, då Frosti sprungit ifrån en sko, troligen i leran i hagen. Sen ska jag träna på kvällen, för idag skippade jag timmes-spinningen, vi hade inga resorb hemma, och förra söndagens migrän vill jag inte ha igen. Så nu ska jag till apoteket imorgon och fylla på förrådet.

fredag 7 november 2008

Tack gud för att det är fredag! =)

Struligt i livet, på samtliga plan. Men nu så har vi äntligen bestämt oss OCH bokat en resa!!! Nästa år, om en jäkla massa veckor, då sticker vi till Zell am See och snowboardar/skidar av oss för glatta livet! =)
Österrike - here we come!
Men tänk att det ska vara så svårt att i en grupp på 4 personer inte kunna komma överenns om en sån liten sak... ;-)
Vi har diskuterat Trysil, Val'd'sere, Lillehammer, Riksgränsen, andra Val'-ställen, och en massa alternativ. Men hey, nu ska jag inte älta. Beslutet är fattat. Vet inte vilken vecka det blir, men det spelar ju mindre roll eftersom jag ändå inte har vikariat som räcker längre än till sista februari (hoppas ju att det blir förlängt) så jag kan ändå inte ansöka om semester ännu...

Annars, inte så mycket nytt. Hästen står kvar där han står. Ägaren ligger där han ligger, på sjukhuset. Och jag står och stampar i mitten. Tjohej!
Skönt att det är fredag! Ska träna hela jäkla helgen! Spinning, muskel och core om vartannat. Sen blir det förhoppningsvis lite städat hemma, ser ju ut som ett kaos, dvs som det brukar... =)

tisdag 4 november 2008

Never ending story

Om det är någon som missat att jag ska sälja Frosti? Välkommen hit, till Hannas gnäll-hörna.
Idag var det en potentiell köpare som skulle komma och kolla/provrida. Jag skulle gå tidigare från jobbet och ställa iordning allt. Blev lite ställd/frustrerad då ägarens dotter ringer mig och vill prata. Jag visste att han hade barn och barnbarn, men inte mer än så. Tydligen var han så pass dålig och avmagrad att dottern åkt dit för att kolla till honom och ge honom mat.
Så när jag ringde så fick jag veta att de inte var så "glada" åt att Frosti ska säljas, eftersom de kanske vill överta honom. Kändes som om mattan drogs bort under mina fötter. Jag som "tvingar" mig själv att sälja honom, fast allt jag vill är att behålla honom. Och nu när jag hittat en eventuell köpare som känns lovande.
Men vi bestämde att jag skulle träffa "köparen" och en ringa dottern.

Och när tjejen och hennes kompis kom in i stallet så visste jag att jag sett henne någonstans. Efter en stund kom det fram, hon jobbar på det stället som jag, Dennis, Jesper och Sabina var på i juni och hyrde häst och stuga.
Hon ryktade och pysslade med Frosti. Sen kollade hon när jag red, i kanske 10 min, sen red hon (ja det finns tydligen sådana som faktiskt rider hästar de är intresserade av) och det gick väldigt bra. Vi pratade i kanske 30 min. Kändes bra i magen, ja flummigt men sant. Så jag vill gärna sälja till henne, etersom hon oxå vill köpa.

Men (ja, i verkligeheten kommer det ofta ett men), jag lovade ju att ringa till dottern. Och, John är inlagd på sjukhus, en befarad hjärninfarkt. Därav talsvårigheter, yrsel och allmänt nedsatt allmäntillstånd. Känns bra att han är under vård. Och jag säljer inte utan hans medgivande, kan ju inte ens sälja utan det. Så enl dottern ska han kunna piggna till med rätt läkemedel och omvårdnad. Håller tummarna för det. Dottern håller mig nderrättad.

Så ännu är han inte såld, utan jag får avvakta och sköta rulljansen så länge.
To be continued.

måndag 3 november 2008

Ny vecka, nya friska tag!!!

I fredags kom det en kvinna från Oskarshamn för att kolla in Frosti. Hon gjorde det klart på telefon att hon inte skulle rida, utan att hon ville titta när jag red. I spöregn och iskyla red jag i 15 min. Hon hade spanat in Frosti i boxen och när jag hanterade honom. Så efter mina 15 minuter så sa hon att hon ville köpa honom, på stående fot (vad det nu egentligen innebär).
Fick ingen bra känsla av henne. Eftersom hon inte ens red på honom, kollade in personkemin. Man kan ju inte köpa en häst pga att han är söt och går att rykta.
Så när hon mailade mig i lördags att hon sovit på saken och avstår så blev jag än mer lättad över mitt beslut att ändå inte sälja till henne.

Lördagen bjöd på en långtur på Frosti med Sara och Pippi. 2 timmar ute på järvafältet, bitande kyla men lite sol och härligt höstväder. Var tvungen att sticka och köpa nytt foder, passade då på att köpa ett nytt shabrak till Frosti, ett kamoflage-grönt och svart. Coolt! =)

Söndag, oj oj oj oj. Jag tränade, big time. En timmes spinning, tufft intensiv pass med 3 puls-toppar. Svettig och vinglig på benen gick jag över och tränade en halvtimmes core. Kändes gött efteråt, trots lite skallebank, som jag alltid tycks få efter en timmes spinning. Nästa gång tar jag en resorb innan, en i vattnet i flaskan och en efter. Vätska is good for you!
Sen söndagsmiddag med lammstek hos föräldrarna. Smarrigt!!! Pannacotta med passionsfrukt till efterrätt.... mmmm...

Vårt skidplanerande har inte kommit längre. Alperna är tillbaka på tapeten. Tom samma vecka och destination som i år är aktuellt. Eller varför inte Lillehammer... Eller Abisko/Riksgränsen/Narvik/Björkliden.... Men snart, mycket snart kommer beslutet! =)

Ny vecka, nya friska tag! Ikväll blir det oxå spinning! =)