torsdag 31 juli 2008

Varför är jag så korkad. Jag kan ju för f*n inte säga nej. Hur svårt ska det vara.
Jag sa ja till två "akut" patienter, mest för att stilla mitt dåliga samvete att det var så luftigt på mitt schema imorgon. Men hur kul är det att kl 8.00 dagen efter personal"festen" ha en kille som (troligen) går på anabola? Han lät arg på telefonen och ändå desperat och liten. Hoppas jag kan hjälpa honom, lite...
Lunchen var ätbar men knappt, kebabsallad med lök och isbergssallad och lite pfeferoni. Sitter nu och tuggar tuggummi frenetiskt och försöker få bort den äckliga smaken.
Det blir middag och lite fest idag. Men återigen står Martin för den stora besvikelsen. Han bangar, igen! Fasiken en stund skulle han väl kunna komma och förgylla min kväll med lite omväxlande sällskap. Men ok, more wine for me!
Eftersom jag flyttar tillbaka till Stockholm imorgon (!!!!) så håller jag på att städa i mitt kryp in här i Örebro. Men det är ju alldeles för varmt. Igår kväll, efter kl 21 (innan dess är det omöjligt inne i min bastu) tog jag mig an köket. Skrubbade luckor och skåp in och utvändigt. Spisen skulle ju bli skinande blank (vilket den inte blev) och alla andra ytor likaså. Mikron blev renare iallafall.
Nu är det så att lägenheten inte var i top skick när jag flyttade in, så jag kan ju inte göra underverk.
Gårdagens städning blev som ett svettigt fys-pass på gymmet. Svetten rann och det var säkert 33 grader inomhus. Ser inte fram emot när jag mitt på dan på fredag ska dammsuga och skura... Nån som vill byta?

Ikväll blir det (kanske) sommarmiddag och avtackning av mig ute hos min chef i Hovsta. Hoppas på en solig och härlig kväll med god mat och en massa vin, vin är bra när man ska umgås med sina chefer och kollegor.

Sen fyller mamma år idag! Grattis till henne! Hon och pappa ska troligen in till stan och lyssna på min och Dennis granne när han sjunger operett. Han var grym när vi var där.

onsdag 30 juli 2008

En era är över. Jag säger adjö till ungdomen och det sista "oansvariga" jag hade kvar.

Segt idag

Började morgonen med att via telefon försöka leta reda på mitt viking line kort, utan resultat. Så nu sitter jag och väntar på att klockan ska bli 9 så jag kan ringa till kundtjänst och beställa ett nytt, om jag nu behöver ett till vår resa.
Sen sitter jag med den stora högen med måsten på jobbet. Har säkert 40 slutanteckningar att skriva, och det går långsamt framåt.
Det enda jag har att se fram emot ikväll är städning och tvättstuga, kanske lite smarrig mat om jag har tur, får se vad frysen har att erbjuda.

tisdag 29 juli 2008

Hett

Det är ett elände att vara tvingad att arbeta i denna värme. Jag blev sittande i en timme på min stol för att skriva en hel drös slutanteckningar. Reultatet blev en gigantisk blöt fläck på min käcka landstings bussarong. Jag klibbade fast och hade inget annat val än att åka hem och ta en snabb dusch innan min middags date med Ea på stan. Jag var über effektiv på mina 40 minuter jag hade hemma. Hann duscha, laga matlåda, blåsa håret, boka tvättstugan och kolla på top chef.
Klå det den som kan!

Middagen blev en sallad på gröna grodan, salami, fetaost, kronärtskocka, bulgur och en massa sallad. Smarrigt! Sen är det alltid skönt att träffa Ea och få prata av sig lite. Speciellt bra nu när jag inte har någon annan att bolla med på jobbet. Ibland känns det som om hon inte får en syl i vädret när jag har fått igång snattran.

Nu ska jag kolla på allsången och sen städa lite, nu när kvällens svalka har kommit. Sen ska jag plocka ur min piercing, så allihopa en tyst minut kl 21.oo.

måndag 28 juli 2008

Helgen som passerade

Som jag tidigare skrev så var det möhippa i helgen.
Annars så passade jag på att klippa mig i fredags och lägga i lite mer blont i håret, lagom nu till sommaren.
Sen i söndags så stack jag och Dennis ut med bilen till Boo och la oss i gräset vid havet och åt lunch och solade och vissa av oss badade (nej inte jag, orkade inte med alla skrikande barn)
På kvällen stack vi till kista och letade kläder och skor till bröllopet. Jag hittade ett par skor från vagabond som jag nog ska ha, de kostade 140 kr på rean, som hittat.
Besöket på twilfit blev dyrare, där hittade jag en underklänning (ett måste när klänningen är tunn) och en matchande behå, samt lite kläder på rean... Vaddå ska man spara pengar till semestern??? Men jag blir ju glad av shopping.

Inför bröllopet saknar jag nu den bruna färgen, men den hoppas jag få till på någon ö i medelhavet.

Idag gick jag in på min sista vecka i Örebro. Så nu kommer jag sluta gnälla och återigen bli en glad och positiv människa igen... hehe
Det känns toppen att det är slut på detta snart, har inte allt för många patienter den här veckan, men ser fram emot en hel del pappersarbete. Men nu tror jag att jag går och fikar istället för att sitta här.

Möhippa

I lördags var det dags för möhippan för Helena som ska stå brud den 30:e augusti.
En av julis varmaste dagar lyckades vi pricka in. Temat för dagen var jorden runt, med besök i England, USA, Italien, Japan, Thailand och Mexico.
Sumobrottning i hetta är inget jag rekomenderar och jag är fortfarande öm i min axel idag. Vet dock inte om det är pga brottningen eller min fjuttiga styrketräning i förra veckan. Camilla stod för dagesn primal vrål, då hon "rusade" till attack i sumodräkten. (Rusade är nog en överdrift, skulle hellre kalla det vaggade)
Efter den varma brottningen var ett svalkande bad på Eriksdalsbadet väldigt uppskattat.
Sen pendeltåg ut till Kallhäll och nästa land, Mexico. Helena fick springa runt på pendeltåget och skriva upp de andra resenärerans äktenskapliga råd. Tror nog att hon fick en hel del användbara.

Kvällen avslutades med sing star och allmänt tjejsnack hemma hos Kim. Jag tror nog att den blivande bruden var nöjd med dagen.
Tyvärr innebar hemfärden en 50 minuters nattbusstur tillbaka till civilisationen. Tror att chauffören fått körkortet i cornflakespakektet, för så illamående jag var när jag klev av bussen var länge sen. Och det blev absolut inte för mkt att dricka under hippan. Men illamåendet kurerades med sömn.

torsdag 10 juli 2008

Sommarförkylning

I över en vecka har jag nu tragglat på med den här förkylningen, och det har varit stora toppar och dalar. Igår när jag kom hem från jobbet låg jag på 38 graders feber och hade en släng av migrän. Så just nu känns semestern välbehövlig, men allt för långt borta.
Det är 3 arbetsveckor kvar, dvs 16 dagar kvar. Och 22 dagar tills flyttlasset lämnar Örebro.

Idag har det varit en väldigt fram och tillbaka dag, har haft fullt upp med patienter, men ändå haft nån minut över till att tänka över om jag egentligen är frisk nog att vara på jobbet. Det blev tydligt att så inte är fallet när jag för en stund sedan instruerade en patient vissa rörelser och jag höll på att storkna.
Sen är jag mindre stresstålig, jag börjar svettas som en gnu (om de nu svettas så överdriver mycket vet jag faktiskt inte) och pulsen stegrar sig.

Men nu är det 45 min kvar av arbetsdagen och jag hade ett återbud, som vissa dagar är mer efterlängtade än andra. Nu hann jag skriva ikapp och förbi. =)

Ser fram emot en kväll framför tv'n, diska och kanske tom orka dammsuga, tror att det är en vecka sedan jag köpte nya dammsugarpåsar. Middag? Igår blev det vattenmelon och en cola light, hade inte ork för mer. Men idag är jag piggare, men fortfarande är smak och lukt ett minne blott. Så det känns onödigt att lägga ner tid och energi på mat.

onsdag 2 juli 2008

Nya tider

Idag blev det klart, den första september börjar jag på mitt nya jobb, i Stockholm!!
Jag har inte riktigt fattat att jag ska jobba med vad jag vill, på hemmaplan. Har ringt runt till alla jag känner som jag tror har minsta intresse av att veta de good news, men ännu har inte poletten rammlat ner.
Har nu 4½ vecka kvar att jobba här i Örebro, sen blir det 4 veckors härlig ledighet.
Idag känns livet som en dans!