fredag 31 augusti 2007

CSN

Då var jag beroende av CSN, igen. Jag sitter och bara väntar på att den första utbetalningen ska komma till mitt konto. Jag har idag -128 kr på mitt konto. Men jag har betalat räkningar, hyror osv.. Så jag borde vara safe. Men det känns lite segt att vara pank, konstant.
Tur att jag redan har medlemskort på SATS, så jag åtminstone kan träna. Och har lite kontanter så att jag har råd med två öl ikväll med Ia.
Ska ju iofs betala kåravgiften till två skolor, men det är inte lika dyrt som på KI.
Nej, nu drar jag på vattengympa. Måste rensa huvet.

torsdag 30 augusti 2007

IKEA

I love IKEA! Oavsett hur man mår och hur lite pengar man har så blir humöret på topp genom ett besök i möblernas förlovade land.
Jag fick en heldag med Sarah. Vi åkte och kollade på hela hennes liv, som finns på ett lager ute i Aspudden. Sen blev det ett besök till sjukhuset, för att lämna av lite av mitt blod.
Sen stack vi omedelbums till Barkaby och käkade grymt god (läs: onyttig) lunch på pizza hut. Man måste vara mätt i magen när man ska gå och få inspiration på IKEA.
Jag hittade fina gröna tallrikar till mycket bra pris, 8 st för 72 (72) kr. Sen ett nytt överkast, lite blommor, en insats till min garderob, vinglas, kakform och så klart en toalettborste.
Och humöret blev på topp. Jag klarade tom av att fixa hemma på kvällen. Kanske att segdimman lättar nu.
Nu är det dags för frukost.

söndag 26 augusti 2007

Släktträff

Så har man överlevt helgens 90-års kalas. (Syster 30 och mamma 60)
Det är skönt att bara behöva sammanföra fastrar, mostrar, kompisar och övrig familj nån gång varje decenium. Det räcker. När det är mer än 40 personer samlade så hinner man ju ändå knappt prata med en tredjedel och resterande känner sig bortglömda/ignorerade. Och de samtal man lyckas hålla kommer man knappt ihåg, för hela tiden har man i tankarna att maten ska räcka, alla ska vara glada och sen att man ska hinan äta själv. Men slutet gott allting gott. Alla hade trevligt och alla blev mätta. Och vi har mat kvar för resten av veckan, alla 6 av oss.

Vattengympa i eftermiddag. Ska bli grymt skoj! Har saknat den träningen, nu jäklar beach 2010 here I come. =)

fredag 24 augusti 2007

Still bad hair

Vad ska man göra när allt man vill är att vara snygg i håret? Jag ser faktiskt inte klok ut. Idag så blåste jag håret och försökte forma det så att det skulle kunna se ok ut. Men inte ens det lyckades. Jag la i lite mer toning för att färgen skulle vara fin.
Så, jag har en liten panikkänsla angående morgondagens fest. Men det är 6 cm för kort. Och det växer inte så fort. Ok, ska sluta hänga upp mig på det här med hår.
Kanske ska ta och börja laga mina 3 röror som 40 pers ska avnjuta imorgon på kalaset.

torsdag 23 augusti 2007

Bad hair day!

På lördag är det dags för släktkalas. Så jag gick till en frisör för att klippa mig. Jag sa klart och tydligt att jag ville bli uppklippt i nacken och sen ha det långt/längre framtill. Att honskulle behålla längden. Och vad hände, jo jag gick därigfrån med en pottfrisyr! Visst är det längre framtill, men det är bara för att det är superkort i nacken och något längre framtill. Hon kapade 6 cm av mitt utsparade hår framtill. Hemska människa. Jag har bara min tröst i att det växer ut och att jag får dricka champagne på lördag. Samt att jag ska ha min fina klänning på mig!

onsdag 22 augusti 2007

Vad gör jag om dagarna egentligen? Den frågan fick jag idag av min käre sambo. Och helt ärligt så vet jag inte riktigt. Men jag söker jobb, pysslar lite hemma och får tiden att gå. Samtidigt som jag sentimentalt inser att sommaren är slut och att jag precis som vanligt inte med allt som jag så gärna velat göra. Som att gå på Gröna Lund, bada efter en svettig cykeltur, fika i parker mer kompisar. Jag har pinsamt nog inte badat en enda gång i svenskt vatten den här sommaren. Men som tur är så kommer det ju fler somrar.
Har haft så mycket i huvet som upptagit all min kraft, och nu när det har "fallit" bort så känner jag en otrolig trötthet. Jag skulle nog kunna sova bort mina dagar, men det skulle ge mig allt för mycket ångest.
Tror att jag kryper ner i sängen med en god bok istället för att sitta framför datorn och dega.
God natt!

tisdag 21 augusti 2007

Finland!

Vistelsen i Finland var toppen. Massa sol och god mat. Och hela 3 stavpromenader... Jag hade de bästa intentionerna, men latheten kom emellan. Men vi fiskade, plockade svamp och blåbär och avnjöt det underbara havet både som utsikt och som svalka. Hade gott och väl kunnat stanna i åtminstone en vecka till. Att vara hemma i vardagen igen känns så trist och omotiverande. Jag vill ligga i solen och läsa en god bok. Inte sitta hemma, fast vid min dator och söka jobb som jag ändå inte får. Sedan ska jag plugga lite mer till hösten, och hur inspirerande känns det? Inte mycket. Men vad ska jag ananrs göra? Några förslag???

måndag 6 augusti 2007

Hetta!

Det är varmt och klibbigt. Och vi ska snart sätta oss i bastu-bilen och bege oss till Finland. Katten är avlämnad hos mina föräldrar, där hon ska husera i två veckor. Stackaren svettades något kopiöst i bilen och andades och flåsade som värsta hunden i den ugnsvarma kattburen. Men nu har hon det lugnt och svalt i villan.
Ska packa det sista och sen hitta några svala kläder att åka i. Ser nästan fram emot att få åka färja i 12 timmar, men bara nästan.

Islandsresumé

Island var fantastiskt! Vi badade i blå lagunen, och smetade in oss i välgörande lera. Det luktade prutt men ska tydligen vara bra.

Det bästa var nog turridningen på 6-7 timmar som jag och Dennis stack iväg på. Vi red upp på höga branta stigar, upp till en varm bäck där Dennis vågade sig på ett dopp. Vi hade grym utsikt och att klättra upp till häst så pass högt är verkligen något som jag rekommenderar. Även om rumpmusklerna är lite ömma efteråt.


Vi bodde i en stuga på landet i Asofskali ca 2 timmar utanför Reykjavik, en mysig stuga med kossor precis utanför dörren. Kvällarna spenderades i hot potten, med skumpa 2 gånger för att fira mammas 60 års dag.


Vi tog oss ut till Geysir-området och kollade in den aktiva gejsern Strokkur, ca var 5:e minut sprutar det upp ca 20 meter i luften. Coolt! Samma dag var vi även och kollade inte Gullfoss, ett stort vattenfall där man har otroligt vacker utsikt.
Valturen som vi tog sista dagen var lite väl blåsig, kall och vågig för min smak. Det blev ca 3 timmars illamående för att se ryggen på EN val i max 2 sekunder. Men ridturen innan var en upplevelse, i 2 timmar skumpade samtliga i familjen runt på töltande hästar. De var duktiga och klagade inte allt för mycket. Speciellt ska de som det var absolut första gången för ha en eloge.


Fredagens middag avnjöt vi på The Perl/Perlan.

En restaurang med underbar utsikt ovanpå 6 vattentankar, belägen uppe på en höjd. Hela restaurangen snurrar 360 grader på 2 timmar, så under sin 4'a rätters middag så kan man avnjuta hela Reykjavik. De har även sin egna inomhus gejser som har utbrott var 3-4:e minut.
Dagens tips är helt klart: ÅK TILL ISLAND!!!

söndag 5 augusti 2007

Hemma igen

Det sköna med en semester resa är oftast att komma hem. Men just att ta sig hem är ibland fruktansvärt. Kl 7.30 i morse stod vi åter på svensk mark. Då hade resan med flygbuss från hotellet i Reykjavik startat kl 20.30 (22.30 svensk tid). Väl på flygplatsen ca 3 timmar innan avgång gjorde vi oss av med alla isländska mynt och fördrev tiden genom att glo på kläder. Flight FI304 var on time ända tills vi skulle varit i luften. Då först visade icelandicair sig från sin rätta sida. Vi fick ingen info om vad som hände, vi fick gå fram och fråga den okunniga personalen om vad som hände och det enda svaret de hade var att vi skulle få byta gate pga något problem. Men ingen allmän info gavs ut. Så vi stod (som typiska svennar) och köade utan att egentligen veta till vad. Sedan kom info upp om att vi skulle "go to gate 2". Där blev vi stående, fortfarande i kö, i 30 minuter till. Sedan när planetvar över en timme försenat fick vi äntligen borda, utan att ha fått någon som helst förklaring. Klockan var då 01.55 (=3.55 svensk tid). Mycket trötta damp vi ner på våra avsedda platser och flrberedde oss på 2.30 minuters sovning i obekväma stolar. Ca 20 minuter in på resan efterfrågades läkare eller sjukvårdspersonal då någon fått hälsobesvär. Men hjörtat i halsen hoppades vi innerligt att planet inte skulle vända utan kunna fortsätta vår resa till stockholm. Som vi som väl var kunde. På Arlanda väntade ambulanspersonal och transport. Så 1 h och 20 minuter sena stod vi åter på svensk mark. Och hade max 2 timmars sömn i kroppen.
Vi tog oss hem till Nacka dör vi blev hälsade av en skrikande katt som ville ut och sträcka på benen, något vi blev tvugna att missunan henne. Vi stöp i säng för några timmars vila innan packningen inför Finland påbörjas. Väl i den djupaste av sömn blir vi någonstans i utkanten av medvetandet väckta av en nyckel och en dörr som öppnas. Dennis pappa som varit kattvakt trampar chockat in och blir helt ställd och vänder i princip i dörren. Dennis ut efter i kallingarna och stoppar honom. Men den arme människan vågar bara ta emot "tack för kattvakten konjaken" innan han skrämt rör sig mot dörren.
Vilken resa! =)