måndag 30 juli 2007

Island!

Sitter pa hoteller i Reykavik och vantar pa att förarna ska komma med hyrbilen. Vi ska ut till stugan vi har hyrt. Morgonen började med en stadig frukost och sedan en promenad upp till en fin kyrka. Gardagen blev bra med bad i den bla lagunen. Harligt!!!
Skriver om jag far tillfalle!

lördag 28 juli 2007

Island!

Frukost, packa, städa, lunch, få in katten och sen åka. Dagens plan!
Frukosten är avklarad. Packningen ligger lite efter, men det är ju fleeera timmar kvar. Jag som alltid har packat åtminstone 4 dagar innan i vanliga fall har lite distans till mig själv och vet inte riktigt varför jag inte kan fylla mina väskor och sen lägga mig och glo på en film eller liknande. Istället gör jag nada. Sitter vid datorn, kollar mailen och lägger patiens.
Men snart borde det vara dags att göra lunch, pannkaka. =)
Dagens artist är Paul Potts. Kille från ingenstans som gör sjukt bra ifrån sig inom opera. Tur att man har kulturella grannar som får en att uppleva annat än skräp-tv och skräp-musik.

fredag 27 juli 2007

Snart åker vi!!!

Igår kväll blev vi hux flux uppbjudna på sallad och vin hos grannen 4 trappor upp. Med lite av hans bekanta. Vi avnjöt smarriga lax och kycklingsallader. Trevlig kväll med trevliga människor. Kul att ha bra kontakt med grannarna.
Jag har inte packat än. Och har ingen större lust att göra det heller. Men lusten kanske kommer så fort jag får ångest och inser att vi snart åker. Jag ska vara utan min kisse i 3 veckor. Nästan lite länge som jag var i Amsterdam, fast nu blir det inte på raken. Men ändå.
Imorse var vi uppe i ottan och tog en tur till Sollentuna och sen vidare till Barkaby handelsplats. Dennis köpte nya sandaler och vi införskaffade billiga städprylar på Rusta. Sen unnade sig Dennis en laptop, en super nice sak från HP. Jag vill oxå ha!!!!

torsdag 26 juli 2007

Packlista

Torsdagen går i förberedelsens tecken. Skriver på min packlista. Kollar upp vädret på Island och går igenom säckvis med ridkläder och skor. Vad passar till en medeltemp på 12 grader och regnskurar? Med en maxvikt på 20 kg på planet? Jag borde provpacka och se hur mycket jag får plats med. Hoppas att mina böker från bokus hinner komma så att jag har något att läsa på Island. Och i Finland. Semester, så nice!!!
Nu fick jag lite eld i baken, ska fika med Kim på Forum om två timmar!

onsdag 25 juli 2007

LÖN!!!

Nice med lite pengar på kontot. Så skönt att veta att man kan betala hyra och kanske få lite pengar över så att det räcker till en glass eller två.
På söndag blir det Island, härligt med lite nya vyer och erfarenheter.
Vi hade David och Angelika över idag på fika och kubb. Mycket trevligt. Mer sånt! Vi har fika över så är någon sugen så är det bara att höra av sig.
Om två timmar blir det lite cykel och sen core. Härligt att få röra på sig lite, jag känner semesterkilona komma krypande. De är inte välkomna. I Finland blir det stavgång!

torsdag 19 juli 2007

Vad händer???

Jag är förvirrad! Så mycket som händer, saker som blir av fast jag inte planerat det. Vart är jag på väg? Hur ska det ordna sig nu?

Jag är rädd för att livet är på väg åt ett håll som jag inte är redo för.

tisdag 17 juli 2007

Baby-shower

Så amerikanskt, men ändå försvenskat. Vi (Kim, Helle, Helly, Ia och jag) överaskade mamma Camilla med middag, presenter i form av kiss- och bajsgossedjur och fika med snacks. Det blev mysigt, även om Armica inte var glad mer än 5 minuter i stöten. Det var länge sedan vi tjejer var samlade på samma ställe, svårt att få ihop våra liv. Hoppas att vi kan få ihop det fler gånger. Kanske vin på stan imorgon kväll? Hoppas!
Idag ska jag in och fika med Laura. Kanske fira att examensintyget kommit och min 19:e reservplats till magisterutbildningen i Stockholm. Så det blir Umeå till hösten, men på distans.
Fredagen kanske bjuder på öl på Debaser, men det känns lite stiff...

måndag 16 juli 2007

Äntligen är värmen tillbaka!

Fick börja dagen med ännu ett deprimerande besök på arbetsförmedlingen. Satt i 20 minuter och fick höra att jag måste söka jobb, i alla kategorier som jag har behörighet, och i hela Sverige. I know that! Pest och pina. Sen hade han mage, i dubbel bemärkelse, att prata om sig själv större delen av tiden. Jag får inga jobb genom att veta att han ska opereras och att han inte har hjälp av sjukgymnastik. Så summan är: besöket gav mig noll.
Nu ska jag slänga ihop en kladdkaka till ikväll och en omelett till lunch.

lördag 14 juli 2007

Happy happy

Nog vågade jag allt! Fredagen den 13 2007! Woha!!!

torsdag 12 juli 2007

Naglar

Igår fick jag mina naglar sommarfina. Genast blir händerna snygga i sin helhet, tänk vad lite akryl kan göra för utseendet. Sen var det trevligt att få prata lite strunt med Anna och hennes kollega Bea.

Sen har har kommit in i en träningsperiod, vilket inte är helt fel, jag satsar på Beach 2008.

4 dagar på raken har det blivit träning, mycket duktigt, men idag ska jag vila.

Ska se om jag under dagen idag kan samla ihop lite mod och se om jag vågar imorgon... Berättar mer om det sen...

Nu blir det jobb och sen hem och laga fyllda auberginer. Mums!

måndag 9 juli 2007

Måndag, ny vecka

Träffade min f.d kollega idag för en lunch på stan. Som alltid snack om kollegor och andra gemensamma bekantskaper. Lite solkig stämning pga dödsfall och lite regntunga gator i Stockholm. Men lunchen var suverän, vegetarisk restaurang på hornsgatan.
Sen blev det ligga på soffan med kissen på magen och en god bok i handen. En ok början på veckan. Ska se om jag orkar ta mig an disken...

söndag 8 juli 2007

Här var det segt.

Vi skulle sova middag i 20 minuter, men det blev visst 1 h och 40 minuter... Vi hamnade i seg träsket och kunde nästan inte komma upp. Nu försöker jag komma tillbaka till verkligheten. Gårdagen var en dag i shoppingens tecken. Jag följde med nyblivna mamman Camilla in till stan för att förnya hennes garderob, och det gick över förväntan. 1600 kr senare var mamman nöjd och vi tog en lunch med Dennis som kommit in i samma ärende. Och för hans del slutade äventyret på lite över 2000 kr. Jag kallas inte shopping-gurun för inte...

Sen har jag mest lästa böcker och slöat och klämt in lite cykelpass på sats. Skönt!
En härlig ny vecka med start imorgon!

torsdag 5 juli 2007

Ledid dag

Igår, onsdag, hade jag en ledig dag! Jag gick upp tiditg och åkte till metropolen Rotebro där min frisör huserar. Han klippte av en dryg decimeter hår av mig. Skönt till sommaren! Sen lunchade jag med mina föräldrar och fick en supergod kebabsallad. Smarrigt!
Sen var det bara att sätta sig på pendeln hemmåt igen.
Soft-Anna kom hit på middag med sin lilla Bosse (bordercollie-tollare). Jag hade lagat kyckling, korv, tortilla och färskpotatis. Sällskapet är det som gör vilken middag som helst lyckad.
Det är alltid trevligt att träffa Anna och få prata lite sjukgymnastik och annat kul. Vi tog en promenad vid vattnet innan de åkte vidare söderut. Mer socialt vill jag ha!
Nu ska jag till jobbet!

tisdag 3 juli 2007

Idag var Hanna en lätt aggro-version. Noll tålamod och en nästintill ADHD-otålighet. Jag och min kollega busade i handköpet och det slängdes flourtuggummin och öronproppar om vartannat. Sen blev humöret på topp, dvs när vi närmade oss stängningsdags. =)
Jag och Dennis tränade innan kvällen var slut. Dvs efter att vi slappat (dvs somnat) på sängen i 40 minuter... Tur att Hasse ringde och väckte oss. För mig blev det 1,2 mil på cykel och lite biceps-träning. Gött!
Imorgon ska jag klippa av mig håret, vet inte riktigt hur, men kortare än nu och mer sommrigt.
Nu ropar sängen. Sov gott!

måndag 2 juli 2007

Mysmåndag

Jobbade hela dan, sjukt mycket folk och en av dagens nyheter i aftonbladet var vår indragning av bamse ceraten. =)
Kvällen blev softisch. Grillning på Freddans innegård och vi firade P2's födelsedag. Smarrig jordgubbstårta till efterätt. Och min längtan efter semester och sol i Grekland växte då jag hörde att de sticker på torsdag... Vill oxå ha grekisk oas och slappa med Dennis. precis som våra två resor förra året. Men samtidigt ser jag grymt mycker fram emot Island, way cool!
Dagens låt är Rehab med Amy Winehouse.

söndag 1 juli 2007

Släkt-helg

Lördagens middag med sambons familj gick alla tiders. Grekiskt tema med biffar, potatis, tzatsiki och sallad. Inledde med ouzo och erbjöd retsina till middagen. Det blev lite basket innan efterätten som var helsvensk: jordgubbstårta.
Ada var det mest populära som vi hade att erbjuda. =)
Kollade in filmen the holiday till kl 3 på morgonen. Så när klockan ringde till tvättstuga imorse kl 8 så var det svårt att få upp sina blå.
Jag sov tom middag på 2 timmar för att orka med att grilla hos mina föräldrar nu ikväll. Där var det finskt tema med massa goda korvar. Sen slingade jag syrran och tonade mamma. Nu ska det bli mer slingning, sambon ska bli sommarblond.