lördag 30 juni 2007

Mys-lördag

Vi klev upp i ottan, kl 06.00 för att vara exakt. Sen var vi på centralbadet kl 8.00, ängde tom på låset. Vi käkade frukostbuffé och mös i stillheten mitt i Stockholm city. Sen bubblade vi i poolen och njöt av värmen i det annars kyliga vädret.

Jag hade lyckan att få ta del av en lerinpackning. Döda havs lera som kletade sig fast och värmde. Samt en ansiktsrengöring med grym massage, som avslutades med lerinpackning. Vilken lyx för min stackars bleka sommarhud.

Nu ska vi städa och fixa mat inför kvällens gäster.

fredag 29 juni 2007

Depp med uppsving


Började dagen med det deprimerande besöket på arbetsförmedlingen, jag är fattig men inte tillräckligt fattig för att få bidrag i forma av existensminimum.
Sen jobbade jag några timmar på apoteket och hoppas att det åtminstone ska täcka ett månadskort.
Massa gulliga kunder som gjorde dagen bättre.
Sen är det alltid underbart att få komma hem till sin sambo och få laga mat och ta en fredagsdrink och bara njuta.
Imorgon blir det spa, ska få en lerinpackning som jag bara längtar efter. Återkommer om det.
Nu ska vi sätta upp lamplister och sen fira med skumpa på klipporna!
Bilden är från en kryssning, och den gör mig glad! Små korta minisemestrar är så underskattat.
Kram och ha en bra kväll!

torsdag 28 juni 2007

Arbetsdag

Jobbade idag! Men först gick jag upp 3 timmar tidigare för att käka frukost med sambon för att se till att han kom iväg ordentligt till jobbet. Sen sov jag vidare. =)
Sen jobb mellan 11 och 16.30. Sen fick jag stressa iväg till Rosenlunds sjukhus där jag blev invald i en styrelse, bland andra vuxna sjukgymnaster!!! Ok, skillnaden är den att de faktiskt har jobb. Men det resulterade i att jag fick ett än större kontaktnät och det kan ju leda till jobb! Om jag har tur.
Kvällen blev rolig då vi skjutsade hem mina lite överförfriskade föräldrar från deras äventyr på Mariehamn. Säger bara gratis vin...

Sen blev det matlagning för ett helt kompani. På lördag är det dags för middag med svärfar och hans familj. Då gäller det att ha mat och tårta!

Nu ska jag gå ner i garaget och hämta mina utbildningsintyg. Idag är nämligen dagen då jag officiellt är färdigutbildad! Har fått mina poäng och är klar att ansöka om min legitimation! Woho!

onsdag 27 juni 2007

Regn-tråk


Hela dagen var fylld med regn och tråkigt ute. Så jag satt inne och fixade med cd-skivor med bilder och filmer, satte etiketter och kollade igenom. Skönt att ha det gjort. Sen träning, cyklade 1,2 mil och sen var det core. Grym magträning, men super känsla efteråt.
Imorgon ska jag på möte med yrkesverksamma sjukgymnaster, ska sitta med i deras styrelse. Kanske kan det leda till jobb? Eller ännu mer facklig erfarenheter! Hursom så ska det bli skoj!
Hittade en bild i mitt arkiv som gör mig glad! Taget på Irland 2005.

tisdag 26 juni 2007

Hemkommun-besök


Idag hann jag med arbetsförmedlingen, som är lika bra som vilken annan svensk myndighet som helst. Att få hjälp första gången av staten i form av pengar, det är ju helt omöjligt. Men det är inte pengarna jag vill ha utan ett jobb. Så ge mig ett jobb nu!!!
Sen tog jag vägen via mina föräldrar och fick sommarens bästa lunch, grillad lax med färskpotatis och citronsås. Såklart med jordgubbar till efterrätt.
Sen åkte jag till mamma Camilla och kikade på lilla Armika, som blivit nån centimeter större. Det roligaste med besöket var att Asrael, som varit på rymmen i 3 månader, hade hittat hem! Total lycka! Bilden är på en cool katt som leker med ett kamerasnöre, snodde den från aftonbladet, men den är så schysst!
Nu blir det pasta carbonara och sen allsången. Tjipp tjipp!

måndag 25 juni 2007

Afterwork

Jobbade idag! Skönt att veta att det kommer komma in pengar i slutet av juli månad!
Imorgon ska jag anmäla mig som arbetssökande på arbetsförmedlingen - inte lika kul. Jah såg en annons idag på ett säljjobb, så jag funderar på att visa mig från styva linan och söka det. Coolt, men jag känner mig genast feg och obetydlig, jag som inte kan något. Eller är det kanske det jag kan.
Dagen avslutades med en beef burger på Wirströms och två öl. Gott!

söndag 24 juni 2007

Träning

Träning är bra, framför allt skönt efteråt. Idag blev det cykling i 45 minuter, grymt men man blir så härligt trött och pigg samtidigt.
Jag och sambon tog en promenad i omgivningarna idag och upptäckte att Nacka är grymt, slappa vid vattnet, grilla på klippor eller bara sitta och glo på svanar. Allt är möjligt. Vi ångrar inte en sekund att vi flyttade hit.
Detta trots att promenaden genererade i att två fästingar bet sig fast i mig och åtminstone 20 stycken kröp omkring på mig. Äckliga kryp.
Nu blir det spiderman2 och popcorn. Och imorgon - jobb! Money!!!

lördag 23 juni 2007

Midsommar

Härligt med svensk midsommar. Skärgården, partytält, sill, nubbe och jordgubbar. Pojkarna bastade till långt in på småtimmarna. Vi andra mindre vågade satt i köket med den ljusnande morgonen över havet som sällskap. Kokta korvar fick avsluta kvällen och sömnen tog vid.
Midsommardagen påbörjades med regn och avslutades i samma anda. Däremellan blev det rally, donken och fin middag med bästa killen. Nu avslutas kvällen med en corona och en soft film.
Jag gillar mänskligheten när den uppvisar sin bästa sida.
Mer midsommar åt folket!

onsdag 20 juni 2007

Dagen avslutades med god middag med sambon som kom direkt från träningen. Sen har jag fått massor av bilder på min examen av Sarah. Jag älskar bilder, kan kolla på bilder dagarna i ända. Jag behöver inte heller känna personerna på bilderna i fråga, det är lika kul ändå.
Imorgon blir det jobb, 10 till 18. Money, money money. Jag hade faktiskt lyckats skrapa ihop till lite mer än ett halvt studiebidrag, i lön. Så jag har råd med nudlar den här månaden oxå.
Men ångesten inför hösten han knackat på dörren och väntade inte på att bli inbjuden och tog inte ens av sig skorna. CSN kommer att kräva mig på pengar, och jag som inte har några. Och jag som inte har ett jobb... Var det inte nånstans där runt 27 års ålder som man skulle vara vuxen?
Ok, jag är inte så bra på att inte göra någonting. Förr i tiden så glodde jag på tv när jag hade minsta lilla tid över. Men nu har jag slutat med de dumheterna, och det har i sin tur lett till att jag inte har något att göra. Har inget spel att spela, ingen uppgift till skolan att göra (är ju färdigstuderad) och har redan läst en bok idag.
Så nu sitter jag hemma och kolla mailen, om och om igen. Är det så det ska vara?
OK, nu ska jag iväg till Forum och shoppa midsommarspriten, alltid något!

tisdag 19 juni 2007

Bekantskaper

Idag var en dag fylld med återupptagna kontakter.
Jag började med att ha Niina på lunch hos mig, så kul att stolt få visa upp sin fina lägenhet med det fina läget. Vi åt lunch ute på uteplatsen i solen och myste med måsarna som enda sällskap. Livet fortsätter och är så mysigt, bara för att det är sommar.
Sedan var det dags för dagens andra gäst, min fd inneboende Johanna tog sig en cykeltur hit och åt middag med mig och Dennis. Lax, romsås och vitt vin. Härligt och sommrigt. Såklart var det färskpotatis till. Sen jordgubbar och glass.
Sen hörde Raman av sig på nätet och vi pratade en stund. Känns bra att behålla kontakten med gammla och nya bekantskaper.
Sen är dagens nyhet att Rapsody, min käre vän Annas häst ska bli mamma. Så härligt! Grattis!

måndag 18 juni 2007

Vilken dag! Var på en ny arbetsplats idag. Och vilka skumma människor. Jag presenterade mig och blev insläppt bakom disken. Sen blev jag i stort sett lämnad ensam. Jag visste inte vem som var vem, vad jag egentligen skulle göra där. Så det var bara att packa på sig det stora leendet och det ännu större tålamodet.
Sen hade jag ingen kod till datorerna och ingen kod till dörrarna. Men det fixade jag. Sen är det ju trevligt om man blir guidad runt så att man vet var alla saker finns osv. Men det var bara att sätta igång och expediera kunder. Utan att ha en minsta susning om var niferex, hirudoid eller alvedon 1 g i suppar fanns. Men naturbegåvning som man är så gick det vägen. Sen satt det en stackars tjej i kassan som hade super ont i magen, hon fick gå hem. Så det var jag ensam som styrde upp markarbetet.
Sen var det en kollega som jag aldrig träffat förrut som spydde ur sig galla över sin sambo, svärmor och fan och hans moster. Hon var på uselt humör, men verkade i grunden vara en skön människa, med lite distans. Hon gjorde min eftermiddag roligare. För att göra en lång historia kort så kan jag säga att jag överlevde dagen, trots att jag blev strandsatt i kassan i 4 timmar på raken, och inte fick lunch förrän kl 15. Men men, på torsdag är det dags igen..
Now, dinner!

söndag 17 juni 2007

Sommarplanering

Island, 90 års fest och kattvakt. Så var större delen av det viktiga planerat för den här sommaren.
Helgen har annars bjudit på ett trevligt besök på Skansen. Där jag klappade ormen Snoddas och smekte fågelspindeln Imse på bakbenet. Scary, men jag gjorde det och jag kände mig mäkta stolt efteråt.
I fredags gick jag upp med min uppsats och har den så gott som i min hand. Skönt! Sen kan jag så gott som 100% kalla det sommar.
Min klasskompis, eller fd klasskompis, hade startat sin sommar med en sjukskrivning pga en distal radius fraktur. Stackaren!

torsdag 14 juni 2007

Dagens länk: http://www.youtube.com/watch?v=9--xEaOP9ZU
Grym kille!

Annars bjuder dagen på förberedelse inför opponering, försvar och säkert en schysst film, så jag kan ligga under täcket en gråmulen dag som denna.
Dagen började med en kattspya och en mycket trött stackars pojkvän.
Jag har lite fler jobbdagar att se fram emot, men annars är plånboken lika tom som vanligt. Trots att de efterlängtade slantarna från Skatteverket har kommit, men det räckte ju lika långt som en glass i solen...

måndag 11 juni 2007

Tvättdags. Opponeringsdags.
Den 20 juni, då ska jag vara klar med alla måsten för KI's räkning. Det måste jag vara. För det är ju meningen att jag ska vara ledig i sommar. Mycket ledig. Mest pga min ofrivilliga arbetslöshet. Inget företag som vill anställa en nyexad sjukgymnast med stora visioner om hur yrkeslivet ska vara. På min meritlista har jag ett strot engagemang i fackförbundet, men hittills har det mest verkat som en farsot. Att man bör tona ned sin ambitionsnivå är inget vi pratar om på utbildningen. Att man bör vara en formbar grå massa för att passa i yrket är något jag verkligen inte skrivit under på.
Nu ska sommarlovet snart börja och då blir det solning på varma klippor med kranvatten i flaska, kanske en cykeltur till någon strand eller varför inte en tur till skärgården. Ljuva livet i Stockholm. Ska bara se vad staden har att erbjuda en fattig sjukgymnast.

fredag 8 juni 2007

500

Glass idag på fikat, vi slog kundrekord igår och expedierade över 500 kunder i handköpet. Bra jobbat (ger mig själv en klapp på axeln).
Nu sitter jag hemma, dricker vitt vin och njuter av en sval hemmakväll.
Imorgon ska jag först dra lasset på jobbet, sen ut och glo på hurtiga aliens som springer, frivilligt, två varv runt Stockholm.
Nu blir det ett glas vitt till...

torsdag 7 juni 2007

Favorit i repris.

Så här i början av sommaren känns vintern märkligt passé, men tänk vad verklig den är när man befinner sig mitt i den. så här skrev jag den 1/11-06

Guess what! Det kom snö i år igen... Resultatet av det blev, en fattig och pissed Hanna. Jag som är duktig och pendlar till Sigtuna varje dag (3 h resa) borde inte behöva råka ut för såna elakheter. Men Stockholm slutar fungera vid mindre än 5 plus grader och mer än 0.0001 mm vätska på vägarna. Jag skulle ha kommit hem kl 17.09. Istället kom jag hem 20.52. Då hade jag suttit 1 h i Sigtuna och väntat på bussar som aldrig kom. Till slut tog jag en taxi, en av de sista man fick tag på. Kom till avfarten Häggvik, det tog 1½ h. Sen blev det stopp. Vi tog oss 500 m på 1 h. Efter 3 h i taxin och 1221 kr fattigare insåg den fattiga studenten i mig att det inte var hållbart. Fick kliva ur i en stillastående rondell och gå de sista 40 minutrarna hem... I ishalka, kissnödig och vrålhungrig. Så summan av kardemumman: SKÄRPNING Stockholm. Skyll inte på alla andra, alla som är ansvariga vet om det. Åk inte med sommardäck om det inte är bra väglag. Jag skiter i om lagen säger att man får ha det ett bra tag till. Men vi andra, smarta (kanske lite lata bilister som inte bytt till vinterdäck) lämnade bilen hemma och fick som tack för det spendera tid och pengar i milslånga bilköer... Tack!

Sommaren 2007

Sommaren 2007 kommer att gå i arbetslöshetens tecken. Jag tog min examen som sjukgymnast den 1 juni iår, och längre än till ett timvik på apoteket (min arbetsgivare sedan 7 år) har jag inte kommit. Inte ett sjukgymnast jobb så långt ögat når. Har sökt dryga 25 vikariat, kommit på en intervju. Där de hade mage att säga att jag verkade för ambitiös. När har det någonsin varit en nackdel. Hade de sagt det till mina gammla gymnasielärare så hade de väl gått en för tidig död till mötes, eller så hade deras hjärtan hoppat över ett slag eller två. Eftersom jag under gymnasietiden snarare förknippades med skolk och frånvaro av diverse andra egenheter... Men anyway, jag har inget jobb som sjukgymnast. Och det suger, big time. Så sommaren kommer att spenderas med att arbete 1 eller kanske 2 dagar i veckan på ett mysigt apotek, inte helt illa, men det kommer att generera nada pengar. Så humöret, som borde vara på topp efter att faktiskt ha klarat 3 års studier på just 3 år, är i botten. Och mer värdelös känner man sig för varje avslag som min elektroniska mail levererar. Så hey, har ni ett jobb i backfickan till övers till en alldeles för ambitiös sjukgymnast, don't hesitate to call!